Nagy divatnak számítanak most az óriási gyöngyökkel díszített nyakékek, melyek az egész megjelenést feldobják. Az egyetlen probléma az, hogy ezekért a boltokban öt-hatezer forintot is elkérnek, ami kész rablás, hiszen, ha ügyes vagy, már egy-két ezerből is kihozhatod a csinos kiegészítőt.

A következőkben eláruljuk, hogyan készítheted el a nyaklánc DIY változatát! Kezdj neki, megéri!

Gyöngyös nyaklánc

Amire szükséged lesz:

  • 45-50 darab különböző méretű gyöngy
  • szerelőpálcika – ezt hobbiboltokban lehet kapni
  • tetszőleges lánc és hozzá való kapocs
  • sodrony és hozzá való stopper – szintén hobbiboltokban kapni
  • kiegészítő karikák
  • csípő és harapófogó

Két gyöngyön, mely a lánchoz kapcsolódik majd, dugj át egy-egy szerelőpálcikát, és vágd akkorára a csípőfogóval, hogy a végeit még be tudd kunkorítani. Rögzítsd rá ezeket egy-egy karika segítségével a lánc két végére.

A sodronyból vágj le egy akkora darabot, amekkora íven szeretnéd a nyakláncot díszíteni, és rögzítsd a két felszerelt gyöngy aljára a stopperek segítségével. Nem érdemes sem túl nagyot, sem túl kicsit vágni, mert akkor a nyakláncnak nem lesz szép formája. Azt javasoljuk, mérd a nyakad ívéhez a sodronyt, és azután méretezd.

Ezután a gyöngyöket egyesével dugd át a szerelőpálcikákon – a spórolás szempontjából egy pálcikát akár több gyöngynél is használhatsz, hiszen úgyis méretre kell vágni. Akaszd bele őket karikákba, és aztán fűzd fel a sodronyra úgy, ahogyan szeretnéd. Érdemes a karikákat szintén stopperrel rögzíteni, hogy ne csúszkáljanak ide-oda.

Végezetül a nyaklánc tetejére szereld rá a csatokat is, és voilá, már kész is van a csodás, divatod nyakék.

Az ötletet a mygirlishwhims.com oldalon találod meg, ha bármelyik lépés nem érthető, itt képes segítséget is kapsz a leírás mellé.

  • Megosztás: