A divatos megjelenés nem feltétlenül takar drága holmikat, sőt, stílust egyáltalán nem lehet pénzért venni. Egy-két egyszerű alapdarab beszerzésével mindig spórolhatsz, melyeket különlegesebbé varázsolhatsz karakteres, jópofa kiegészítőkkel. Így sohasem keltenek olyan hatást, mintha folyton ugyanolyan cuccban lennél, illetve nemcsak változatosságot, hanem önkifejezést is belevihetsz a dologba.

A gallérmánia most remek lehetőséget szolgáltat arra, hogy szimpla ruhadarabokba lehelj új életet egyetlen aprócska, de annál feltűnőbb és hatásosabb részlettel. Ráadásul nem muszáj galléros kreációkra vadásznod, mert egy gallérnyaklánccal bármilyen környakú ruhát vagy felsőt megbolondíthatsz.

Bár millió változatban kapható, érdemes megpróbálkozni az elkészítésével, mert egyáltalán nem bonyolult, és nem kíván profi varrótechnikát vagy kimagaslóan szuper kézügyességet. Ezt bizonyítja a Chick-Advisor blog egyik szerzője is, akinek az alkotását bemutatjuk inspiráció és ötletadás gyanánt.

Így készül a gyöngyös bőrgallér

A kreatív hölgyemény, Alexandra C néhány pofonegyszerű lépésben oldotta meg a feladatot, avagy nem bíbelődött sokat a gallérnyaklánc gyártásával. A könnyen követhető lépéseket saját készítésű fotókkal illusztrálta a Chick-Advisor blog oldalán. Szerintem az ötlet nagyon jó, de igényesebben is kivitelezhető egy kis precizitással, persze a végeredmény így is nagyon mutatós lett, gallér nélküli blúzzal egyenesen fenomenális.

Szükséges hozzávalók

  • Kartonpapír
  • Olló
  • Ragasztópisztoly
  • Ceruza
  • Tű és cérna
  • Gombostűk
  • Szalag

Alexandra egy régi bőrszoknyáját áldozta fel a cél érdekében, illetve egy hamis gyöngynyakláncot vágott szét, melyet olcsón be lehet szerezni bármelyik bizsuboltban. Ám ízlés és fantázia szerint csillogó kövekkel, strasszokkal, csipkével is díszíthető a Pán Péter-gallér, melyekhez hobbiüzletekben, rövidáruboltokban juthatsz hozzá.

Először is vágj ki két gallérformájú sablont kartonpapírból. Fontos, hogy kerek ívekkel rendelkezzenek, vagyis olyanok legyenek, mint egy bumeráng, melynek az egyik vége vastagabb. Ha nem vagy biztos a rajztudásodban, az interneten is rákereshetsz letölthető gallérsablonokra, elég sok van belőlük.

Ha ezzel megvagy, gombostűvel rögzítsd rá a sablont arra az anyagra, melyből a gallért szeretnéd kiszabni, és vágd körbe. A kész gallérformákat középen varrd össze néhány öltéssel, azután nekiveselkedhetsz a díszítésnek.

Nincs más dolgod, mint ragasztópisztollyal felbiggyeszteni a gyöngyöket, az általad kívánt elrendezésben. Majd lyukaszd ki a gallér két elkeskenyedő végét, és köss bele szalagot.

Nézd meg videón is!

Más stílusokban is gondolkodhatsz, sőt, ha belejössz, egész gallérkollekciót összedobhatsz, mert egy kis rutinnal már igazán gyorsan elkészíthető egy darab. CutiePieMarzia videójából még több ötletet szerezhetsz, illetve a segítségével részletesebben meg tudod figyelni a gallérnyaklánc elkészítésének lépéseit. Ő például egy tündéri, romantikus, masnis darabot alkotott.

  • Megosztás:
hirdetés