Ha helyesen csinálod, a futás a javadra válik, mert nemcsak kondiban tart, de az egészségedet is megőrzi, és a kedvedet is jobbá teszi.

Fogyasztó hatását pedig fokozhatod, ha a szokásos rutint felturbózod néhány egyszerű, de annál hatékonyabb aprósággal.

Válassz nehezebb terepet!

Az egyenes, sík területen való futás sem hasztalan, de, ha igazi kardióedzést szeretnél, menj olyan terepre, ahol emelkedőn felfelé is visz az utad! Arra ügyelj, hogy ne hajtsd túl magad, és fokozatosan állíts fel egyre nehezebb kihívásokat. Egy dombos helyszín nemcsak keményebb testedzést jelent, de a mozgáskoordinációt is fejleszti.

Fuss gyorsan, rövid ideig!

A hosszú, monoton kocogás helyett inkább iktass be egy-egy tényleg erőt próbáló, gyors, de rövid kört! Ez meghajtja a szívet, és beindítja a zsírégetést. Ha már gyakorlottabb, edzettebb vagy, az intenzív turnusokat kombináld az előző ponttal, és fuss dombnak felfelé!

Állj meg tornázni!

Időnként iktass be egy kis szünetet a futás közben, de ilyenkor se pihenj: állj meg, és végezz el néhány tornagyakorlatot, például lábemelést, vagy, ha a hely és az időjárás alkalmas rá, csinálj felüléseket. A lényeg, hogy érezd, hogy alaposan átmozgattad az izmaidat!

  • Megosztás:
hirdetés