Maurizio Modica és Pierfrancesco Gigliotti vegyes stílusvilága keveredik az olasz Frankie Morello márkában. Közös munkájukban Modica képviseli a művészi vonalat, hiszen jelmez- és díszlettervezőből, illetve koreográfusból avanzsált divattervezővé, míg Gigliotti az a fajta dizájner, aki strukturálisan gondolkodik, vagyis úgy tekint a ruhatervezés folyamatára, mint az építészet egyik ágazatára, mely a testet öltözteti díszbe. Eklektikus hangulatú kollekcióikban általában a merészség, az ötletesség dominál, illetve a meghökkentő elemek kapnak hangsúlyt, melyek olykor a hordhatóság perifériájára sodorják a különlegesebb darabokat.

Bár populáris trendeket dolgoznak fel, a megvalósítás során már többre törekednek, néha kicsit el is szalad velük a ló az utcai art stílus hajszolásakor. 2012-es téli kollekciójukban a vagány glam rock és a diákos college stílus keveredik a most divatos mix and match irányzat jegyében: a bőrrel és a szegecsekkel sem fukarkodott a tervezőpáros, illetve a bozontos műszőrmét is beemelték díszítőelemként.

Bár a fiús és kemény csajos divatjegyeket vették elő, a vidám színekkel jól ellensúlyozták a mogorva, darkos hatást. A felsorakoztatott szettek vagányak, dinamikusak és ötletesek, de néhol a túlzások is eluralkodtak, így néhány kreáció túllendül a hordhatóság határán. Színpadon azonban nagyon élnek ezek a lendületes, fiatalos, csillogó és színes részletek.

  • Megosztás:
hirdetés