A legnagyobb hiba, amit tehetsz, ha edzés után nem eszel semmit. Ilyenkor már csak könnyű vacsora ajánlott, de a szervezet által felhasznált tápanyagokat pótolni kell.

Ahhoz, hogy az izmok megfelelően működjenek, fehérjére van szükségük. Egy kiadósabb edzés után a proteint pótolni kell, de nem mindegy, hogy ezt milyen formában teszed. Különösképpen oda kell figyelned az étkezésedre, ha a nap késői óráiban, estefelé jutsz el edzeni. Miután jól kifárasztottad a szervezeted, ne hagyd ki a vacsorát: ha könnyű, gyorsan emészthető, de fehérjében gazdag összetevőkből készíted el, nem kell attól félned, hogy visszahalmozod a már ledolgozott kalóriákat.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy amikor valamilyen sporttevékenység után farkaséhesen hazaesnek, attól félve, hogy nagy zabálásba esnek, csak elrágcsálnak valamilyen zöldséget, gyümölcsöt, és főként folyadékkal csillapítják az éhségérzetüket. Ám a könnyű vacsora nem azt jelenti, hogy utána ugyanúgy kopognia kell a szemednek.

Olyan növényi alapanyagokat kell figyelembe venned, melyek rostos szerkezetűek, így teltségérzetet okoznak a gyomorban, viszont nem sok kalóriát tartalmaznak. Fontos az izmok által felhasznált fehérje pótlása is: növények közül a hüvelyesekkel töltheted fel leghamarabb a proteinraktáradat, az állati eredetű ételek listájáról pedig a sovány csirkehúsra, joghurtra, tojásra koncentrálj.

A Popsugar táplálkozási tanácsadóinak ötleteiből és kedvenceiből szemezgettünk. A recepteket itt érheted el.

  • Megosztás:
hirdetés