Kate Spade halálhíre lesújtotta a divatvilágot és a márka rajongóit. Legutolsó, színes és vidám kiegészítői láttán senki nem gondolta volna, hogy milyen viharok dúltak a lelkében.

A kifinomult táskáiról és visszafogottan nőies ruháiról híres Kate Spade múlt héten kedden saját kezűleg vetett véget életének. Szinte csak a közvetlen környezete tudta az 55 éves divattervezőről, hogy súlyos mentális problémákkal küzd.

Bipoláris zavara miatt már több ízben elhatározta, hogy kezelésnek veti alá magát, ám olyannyira félt attól, mi lesz a márkájával, ha kitudódik betegsége, hogy számtalanszor visszakozott, és inkább folytatta a munkáját, mintha mi sem történt volna.

Kate Spade mesébe illő sikertörténetet járt be munkája során, és karrierje miatt sokan irigyelték. Még anno, férjével közösen alapította meg táskamárkáját 1993-ban, és 1996-ban nyílt meg az első üzletük. Kate sokat munkálkodott azon, hogy friss, kifinomult stílusával időtálló divatot teremtsen, ugyanakkor hidat alkosson a luxuskiegészítők és az elérhető divattermékek között.

Korábbi sikereit azzal koronázta meg igazán, amikor a visszafogottan elegáns, minimál stílus kedvelőinek örömére elindította ruhakollekcióit, melyeknek híre hamarosan a brit királyi családig is eljutott. Katalin hercegné és húga, Pippa Middleton nagy rajongói a Kate Spade New York márkának, ezért gyakran láthattuk már őket a tervezőnő kifinomult darabjaiban.

Azt azonban csak kevesen tudják, hogy az utóbbi tíz évben Kate Spade már nem igazán állt a márkája mögött, lánya születése után a cég igazgatását is teljes mértékben átadta. 2016-ban azonban egy új vonalat indított el Frances Valentine névvel, mely sokkal fiatalosabb, bohókásabb, vidámabb kiegészítőket vonultat fel, mint a Kate Spade New York.

Az FV színpompás világát látva a külső szemlélők nem is sejthették, milyen lelki démonokkal vívott meg nap mint nap a tervezőnő, akinek keze nyomán egyre játékosabb táskák, cipők és ékszerek születtek.

Váratlan halálhíre nemcsak megrázta rajongót, de óriási méretű pánikot is okozott, ugyanis mindenki akart egy-egy darabot a legutolsó kollekciójából, mely mögött valóban ő munkálkodott, nem úgy, mint a Kate Spade New York esetében. A Frances Valentine újdonságai pár nap leforgása alatt elkeltek, már szinte semmit nem lehet megrendelni az üzletből, csak néhány szandál és cipő maradt a széles választékból.

 

  • Megosztás:
hirdetés