Az exmodell anyuka a szanaszét szerkesztett Instagram-fotókon tetszett magának a legjobban, ezért úgy döntött, hogy időt és pénzt nem sajnálva magára műtteti mindazt, amit az applikáció tud.

Lucy O’Grady az autista fiát neveli otthon, korábban pedig igen gyakran tévedt az Instagramra szabadidejében. Mint sokan mások, ő is különféle szépítő alkalmazásokat kezdett el használni a fotói feljavításához: ezek közül a legnépszerűbbek a Face Tune és a Perfect365.

Amikor összehasonlította valódi arcát a különféle szűrőkkel telenyomott szelfiképeivel, mindig elszomorodott, hogy mekkora kontraszt van a kettő között. Ma már ő is úgy gondolja, hogy elérhetetlen ideált kergetett. Akkoriban viszont nem hagyta nyugodni a dolog, végül egy rakás pénzt hagyott ott a plasztikai sebészeknél, akiktől azt kérte, alakítsák át az arcát olyanra, amilyen a szerkesztett képeken.

A történetnek ezen a pontján azt várnánk, hogy a szépítő sebészek legalább felteszik neki a kérdést, hogy ugyan miért? Ám számukra ez egyáltalán nem volt meglepő kérés a nő részéről, hiszen évről évre egyre többen keresik fel őket hasonló elvárásokkal. Már neve is van a közösségi média által okozott testképzavarnak: szelfi-diszmorfia. Ez ugyanolyan betegség, mint az anorexia, vagyis nem a valóságot látja a tükörben az ember.

Lucy nagyjából 32 műtéten esett át. Az orrát plasztikáztatta, az arca tele van töltőanyagokkal, és a fogai méretét és formáját is megváltoztatta.

Átesett több fogfehérítő eljáráson, illetve a haj- és szemszínét is újragondolta. Bár most elégedett a külsejével, már tisztán látja, milyen megszállottan üldözött egy elérhetetlen ideált, ami ráadásul nem is ő.

Hogy ne a külsőségekre, hanem sokkal fontosabb dolgokra irányítsa figyelmét, Lucy egy ideig hanyagolta a közösségi médiát, és elengedte a fejében lakozó problémát.

Önbecsülését azzal építette újjá, hogy állatmentéssel kezdett el foglalkozni.

  • Megosztás:
hirdetés