Bár mindenkinek más a szép, vannak olyan ideálok, melyeket sokan kergetnek. Arcvonások, testalkat, szem- és hajszínek, hajtípusok – rengeteg elemből tevődik össze korunk szépségideálja.

Francesc Planes, a 22 éves fotós úgy döntött, tesz azért, hogy ez megváltozzon. A spanyol művész készített egy fotósorozatot Normal címmel, melyben olyan testeket mutat be, amelyek nem illenek bele a szépségről alkotott mai képbe. A projekt lényege, hogy azokat a dolgokat is ünnepeljük, melyeket a világ nem tekint normálisnak, mégis szépek és egyediek.

Alba Parejo több mint ötszáz anyajeggyel és különböző bőrelváltozásokkal a testén született. Korábban rengeteget csúfolták a külsejéért, még a szerelme is szégyellte őt, de nem hagyja, hogy mások szűklátókörűsége hatással legyen az önbizalmára.

Francesc a modelleket a legkiszolgáltatottabb, legtisztább állapotban, fehérneműben vagy meztelenül fotózta, így az is láthatóvá válik, amit a ruha eltakar.

A fotós egy másik modellje, Guille összes haja kihullott, ami miatt rengeteget csúfolták. A férfi egy ismeretlen eredetű, gyógyíthatatlan autoimmun betegségtől, az alopeciától, vagyis foltos hajhullástól szenved.

Jordi egyik szemét még gyerekkorában eltávolították, mert mögötte egy daganat növekedett. Ma szemprotézissel él.

Tesst élete során már a legkülönbözőbb csúnya nevekkel illették a súlya miatt. Mára azonban elegendő önbizalmat és bátorságot gyűjtött ahhoz, hogy meztelenül is vállalja testét a világ előtt.

Bár a tetoválás most nagyon divatos, vannak olyan típusú minták, melyeket az emberek inkább bélyegként látnak a másikon. A képen látható férfit is sok támadás érte a stílusa miatt.

 

  • Megosztás:
hirdetés