Annak, aki szeret vásárolni, valóságos kincsesbánya lehet az Egyesült Arab Emírségek legnyüzsgőbb és legpezsgőbb turistaparadicsoma, Dubaj.

Bár Dubajban egész évben már-már hivatalos sportnak számít a vásárlás, immár 23. alkalommal, december végétől még ünnepélyesebb hangsúlyt kap ez a tevékenység, aminek náluk megvan a maga kis kultúrája és hagyománya, illetve a magával ragadó, különleges hangulata, valamint az élményekkel teletűzdelt körítése.

Míg mi a karácsony előtti rohangálós bevásárlásokat, tülekedéseket és izzasztó cihelődéseket igyekszünk kipihenni, Dubajban 2018. december 26-án kezdetét veszi a híres, kalandokkal teli Dubai Shopping Festival, mely egészen 2019. január 26-ig kínálja színes programjait az érdeklődők számára.

Ezt az össznépi mulatságot nem úgy kell elképzelni, mint amit mi vásárlásnak csúfolunk az év utolsó hónapjában, hiszen nem a hajszáról és a csillagos égig elszálló árakról szól, hanem egy turistákat vendégül látó és közösséget összekovácsoló, hatalmas ünneplésről.

Óriási ötlet, hogy az egész fesztivált az árleszállítások köré szervezik minden évben, a szinte jutalomnak számító ajánlatokkal előálló üzletekben pedig nemcsak a gazdagoknak éri meg luxuscikkeket, dizájner ruhákat vagy fényűző ékszereket vásárolni, hiszen olyan árengedményekkel lehet találkozni ebben az időszakban, melyektől a legtöbb nő szíve hangosan megdobban.

A Dubai Shopping Festival összeköti a szórakoztató élményeket a vásárlással

A fesztivál pár hete alatt színes, pompás fényekbe borul a város, és a vásárlás cseppet sem tűnik kimerítő dolognak, hiszen lépten-nyomon izgalmas programok és ajánlatok teszik különlegesebbé.

Dubaj 96 bevásárlóközpontja egyébként is rengeteg szórakozási lehetőséget kínál az év minden időszakában: zárt vidámparkkal, óriási akváriummal és víz alatti állatkerttel, fedett sípályával, színházzal és gyermekeknek kialakított szórakoztatóközponttal, a legmodernebb mozival és jégpályával, rengeteg étteremmel és bárral, valamint végeláthatatlan üzletsorokkal igyekeznek kielégíteni a látogatók igényeit.

A Shopping Festival idején az alapszolgáltatásokhoz plusz programok és látványosságok kapcsolódnak – napokra és helyszínekre lebontva -, melyekről érdemes előre tájékozódni.

A fesztivál akcióáradatot kínáló programjaiban több mint 3200 üzlet vesz részt hétszáznál is több márkával. Tovább fokozza az izgalmakat, hogy a DSF csak a hétvégékre korlátozott leárazásokkal és ajánlatokkal is tervez, melyek helyszíneiről mindössze egy nappal korábban tájékoztatják a vendégeket és érdeklődőket.

Megfizethető luxusnyaralás Dubajban

Családdal vagy kettesben töltött nyaralás úti céljaként is tökéletes választás Dubaj, ahol megtapasztalhatjátok a Közel-Kelet minden gyönyörét. A konyhaművészet, az élményfürdők, a strandok és nem utolsósorban a kultúra is rengeteg kincset tartogat. További részletek a Visit Dubai Instagram-oldalán!

A Global Village: világot látni, egy helyen

Dubaj hűvösebb idényében egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Global Village, mely koncertekkel, kaszkadőrmutatványokkal, színes karneválokkal, valamint izgalmas nyereményjátékokkal és túrákkal várja a látogatókat.

Ez Dubaj egyik legnagyobb bevásárlóhelyszíne, ahol 27 tematikus pavilon található, amelyek összesen 75 kultúrát képviselnek. Itt egy helyen lehet belekóstolni a világ ízeibe anélkül, hogy Dubajt elhagynánk, és az indiai fűszerektől kezdve az iráni kézműves szőnyegekig szinte mindent meg lehet vásárolni.

 

Fergeteges show-k, tűzijátékok, divatbemutatók

A téli időszakban Dubaj éjszaka kel igazán életre. A bevásárlófesztivál többhetes időszakában különös gondot fordítanak a dekorációra, a fényekre és a különféle show-elemekre. A Közel-Kelet bevásárlóközpontjaként emlegetett Dubaj a bájos kültéri piacairól is híres a turisták körében.

A DSF ideje alatt érdemes ellátogatni a Burj Parkba, ahol már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a fesztiválhoz kapcsolódó Market Outside The Box elnevezésű piac, mely a feltörekvő divattervezők számára a legmagasabb platformot kínálja, ahol bemutatkozhatnak munkáikkal.

A Market OTB minden hétvégén tűzijátékokkal, koncertekkel várja vendégeit, és szinte kifogyhatatlan a szórakoztató programokból. Mindazokat, akik kicsit megpihennének a bevásárlótúrák után, pop-up mozik és népszerű, házias éttermek várják. A táncos előadások és a legfrissebb divatot hirdető bemutatók úgyszintén lebilincselik a figyelmet.

Szilveszter Dubajban

A Dubai Shopping Festival ideje alatt bárki, aki épp ott tartózkodik az egy hónapos programon, méltó módon búcsúztathatja el az óévet. Mivel ilyenkor fényárba és díszpompába öltözik a város, valójában december végétől január végéig, egy hónapon keresztül tart a szilveszteri hangulat.

Érdemes ilyenkor is ellátogatni a híres Jumeirah Beach Residence partszakaszra, valamint a Dubai Creek nevű öbölbe. A szokásosnál is pazarabb látvány fogadja a fesztivál heteiben a gyanútlan embert, és számos szórakozási lehetőséget kínálnak a strandok. Szilveszterkor, a Dubai Shopping Festival tiszteletére különleges show-műsorral készül a város.

  • Megosztás:
hirdetés