A tervezők olykor azáltal akarnak érzelmi mélységet, illetve hangulatot adni a kollekciójuknak, hogy megnevezik, sőt, kivesézik, mi ihlette a felsorakoztatott kreációkat. Pedig van az úgy, hogy egyszerűen csak valami jót alkot az ember, és semmi szükség arra, hogy a hátterét boncolgassa, mert nem attól lesz értékes vagy eladható.

Ebbe a hibába esett Derek Lam is, amikor bemutatta 2013-as, kora tavaszi resort kollekcióját, melynek egyetlen megdöbbentő eleme az inspirációs fonala volt: a ruhákat ugyanis a nyolcvanas évek egyik feledhető Eddie Murphy-komédiája ihlette, az Amerikába jöttem című film, melyben néhány gyönyörű, afrikai kelme is felbukkan. Ezt az információt egyébként teljesen felesleges volt elárulnia a tervezőnek, mert az előzetes tavaszi felhozatala egészen más hangulati síkon mozog, valójában semmi köze a megnevezett filmhez.

A kollekció egyébként a modern, városi szafari stílust tükrözi, de szerencsére csak nagyon kevés, szinte minimális dzsungel-közhelyet süt el. A leopárdmintától átveszi az uralmat a zsiráf-motívum, a zebramintát pedig a fényes, elegáns csíkozás váltja fel. A gyűjtemény legjava azonban, inkább csak a fazonkialakításokkal tesz utalásokat a szafari irányzatra, vagy a ruhák színvilága, anyaga és mintázata idézi meg picit az afrikai hangulatot.

  • Megosztás:
hirdetés