Karcsú volt, de nem nádszálvékony, ő testesítette meg az egészséges, sportos alkatú nőt, aki magazinfotóival formálta az akkori divatot. Bármit viselt a kilencvenes években, az most is divatos.

Cindy Crawford a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik meghatározó szupermodellje volt, akinek egyetlen fotójával bármelyik magazin eladási számát fel lehetett turbózni. Poszterei nemcsak a fiúszobák falára kerültek fel, a lányok éppúgy gyűjtötték a róla megjelent képeket, csak éppen más célból: egyfajta példaképként, stílusikonként tekintettek a dús hajú, hosszú combú modellre, akit tinik és felnőttek egyaránt bálványoztak a kilencvenes években.

Nem volt sovány, ahogy az őt megelőző sztármodellek, nőies testalkata azonban még szerethetőbbé tette. Izmos hasával és karcsú derekával divatba hozta a sport iránti érdeklődést, fürdőruhás magazinképei pedig egyre több nőt terelgettek az akkor divatos aerobikedzések felé. Ha a mostani testideált nézzük, mely az Instagramon terjed, sok hasonlóságot találunk: a széles, nőiesen ívelt csípő és a kerekded popsi látványa sokkal népszerűbb most, mint a fiús, sovány alkat, ám az összképhez hozzátartozik a feszes hasfal és a vékony derékvonal is.

Cindy Crawford lágyan hullámos, dús frizurája éppúgy hódít idén, mint azok az öltözékek, melyekben a kilencvenes évek tájékán tűnt fel. Még ma is van mit ellesni a modell egykori stílusából, és ezt fotókkal bizonyítjuk!

Fotók: Getty Images.

  • Megosztás: