A karakteres arcú Tilda Swinton elsősorban színésznőként ismert, ám különleges, androgün szépsége miatt a divatfotósokat is gyakran megihleti. Ha szürreális, művészi képekről vagy extravagáns, elegáns reklámról van szó, szinte biztos, hogy felmerül a neve. Legutóbb David Bowie legújabb videoklipjében tűnt fel az 52 éves színésznő, melyben az énekes feleségét alakítja, de akár a testvére is lehetne, úgy hasonlítanak egymásra. A klip rendezője, Gloria Sigismundi felejthetetlen képsorokat alkotott, melyekhez a legjobb karaktert találta meg Tilda Swinton személyében.

Talán nem véletlen, hogy ezek után Karl Lagerfeld is Tildát kérte fel a Chanel új kampányához, mely a skót ihletésű, Métiers d`Art Paris-Edimbourg elnevezésű, őszi kollekcióhoz készült.

Lagerfeld úgy véli, a színésznő nemcsak skót származása miatt megfelelő a feladatra, hanem azért is, mert kisugárzásával egyszerre képviseli a modern és régi vágású eleganciát. Legalább annyira nőies, mint amennyire erőt sugárzó, a szépsége pedig már-már túlvilági, megfoghatatlan és időtlen. Szerintünk is utánozhatatlan nő Tilda, nem a szó szoros értelmében szép, hanem egészen egyedi vonásokkal és karizmatikus kisugárzással rendelkezik.

  • Megosztás:
hirdetés