Cate Blanchett nemcsak színészi tehetségéről, hanem elegáns és stílusos megjelenéséről is közismert, az pedig különösen figyelemre méltó, hogy nem fél többször viselni a már meglévő ruhadarabjait. Ugyanazokat a ruhákat többször felveszi a formális alkalmakra, de mindig egy kicsit másképp viseli azokat.

hirdetés

Az 55 éves Cate Blanchett stílusa inspiráció lehet mindannyiunk számára, hogy a divatot ne csak a legújabb trendek követésével azonosítsuk, hanem alakítsuk ki a saját egyéni stílusunkat és merjük újraértelmezni, akár úgy, hogy többször többféleképpen viseljük a ruhatárunk darabjait. Nem kell mindig új ruhát vásárolni a sikkes megjelenéshez, a színésznő például gyakran támaszkodik az időtálló, klasszikus fazonokra, melyek sokoldalúan variálhatók.

Cate Blanchett stílusa mindig izgalmas és elegáns: többször is felveszi a klasszikus darabokat

Cate Blanchett példája azt mutatja, hogy a divat nemcsak a legújabb trendek követéséről szól, hanem a minőségi, időtálló darabok megőrzéséről és az elegáns szettek újraértelmezéséről is.

Sem a dekoltázsát, sem a lábait nem helyezi túlzottan előtérbe a színésznő, mégis magára vonja a rivaldafényt. Gyakran visel olyan klasszikus szabásokat, melyek szépen követik az alak vonalait, ezzel a praktikával egyébként bárki megalapozhatja a magabiztos megjelenését.

 

A színésznő imádja a feketét, és az évek során megtalálta a módját annak, hogyan tegye izgalmassá, így sohasem unalmas vagy gyászos az öltözéke. Ez nem jelenti azt, hogy fél a színektől. Imád élénk árnyalatokban mutatkozni, és néhány emlékezetes vörös szőnyeges pillanatát pont az aranynak, a lilának vagy a kéknek köszönheti. Bármilyen árnyalatot választ, stílusát kifogástalan szabású és gyönyörű díszítésekkel ellátott ruhák jellemzik.

Cate Blanchett az elmúlt években a stylistja, Elizabeth Stewart közreműködésével elkezdte újrahasznosítani néhány elegáns darabját, amelyekben a vörös szőnyeges eseményeken szokott megjelenni.

Időnként teljesen új stílusban mutatja meg ezeket a holmikat.

Máskor pedig ugyanúgy viseli őket, mint első alkalommal.

Cate Blanchett a bizonyíték arra, hogy még egy világhírű színésznőnek sem kell minden eseményhez új kreáció, különféle praktikákkal meg lehet valósítani, hogy izgalmas színben tündököljön a már sokszor viselt darab. Néha egy ruha annyira nagyszerű, hogy megérdemli, hogy újra és újra előkerüljön a szekrényből.

Kiemelt kép: Franziska Krug/Getty Images.

Galériafotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés