A színes gyöngykarkötők nagyon divatosak, és, bár az üzletekben is sokféle közül válogathatsz, a saját kezűleg készített darabokat jobb érzés viselni.

Ha nincs türelmed a különböző gyöngyfűzési technikák elsajátításához és gyakorlásához, a következő, egyszerű karkötőt akkor is meg tudod csinálni.

Gyöngyök és biztosítótűk

A következő technikával nagyon egyszerű, ugyanakkor nagyon stílusos karkötőt gyárthatsz, amit ízlés szerint variálhatsz: fémes, egyszínű gyöngyökkel is jól néz ki, de a tarka változat még mutatósabb.

Erre lesz szükséged:

  • egy kisebb csomag biztosítótű
  • színes gyöngyök
  • vékony madzag

Vágj le két hosszabb darabot a madzagból. Nyisd ki a biztosítótűket, és húzz gyöngyöket a hegyes szárra, tetszés szerint – minél színesebb, annál jobb! Fűzd be az egyik madzagot a kész tű alsó karikájába, a másikat pedig felülre, a kapocshoz.

Ugyanezt a műveletet folytasd, amíg el nem éred a kívánt méretű karkötőt, de figyelj rá oda, hogy a biztosítótűket felváltva fűzd fel: az egyiket állítva, a következőt fejjel lefelé, majd megint állítva, megint fejjel lefelé, és így tovább. Ha készen vagy, kösd csomóra a madzagokat!

  • Megosztás:
hirdetés