Sajnos az emberi gőg határtalan, és azért, mert valakinek pénze van, még nem biztos, hogy esze is van hozzá. Talán kissé erős szavak, de nem igazán tudunk mit mondani Beyonce és hites férje legújabb őrületére. Ugyanis mindketten egzotikus állatok bőréből készült cipőt rendeltek. Biztos eljön az az állapot, amikor már nem lehet mire költeni a rengeteg pénzt, de ez szinte védhetetlen.

Sokféle egzotikus állatbőr

A két szupersztár egy-egy pár Brooklyn Zoo Air Jordans by PMK cipő büszke tulajdonosa. Beyonce cipője anakonda-, rája-, strucc- és krokodilbőrből, valamint borjúszőrből készült, míg férje egy aligátor-, rája-, borjú-, boa-, piton-, krokodil-, strucc-, gyík- és elefántbőrből készült darabban pompázott mostanság jó pár eseményen – írja a Daily Mail.

A PETA – Emberek az állatokkal való etikus bánásmódért – alapítója azt mondja, hogy semmi sem mentheti fel ezt a fajta viselkedést.

Az afrikai elefánt nem áll ugyan a kihalás szélén, de veszélyeztetett fajnak minősül, ugyanakkor legális a bőréből készült termékek forgalmazása. A cipőt gyártó cég egy képviselője elmondta, hogy sok afrikai törzs vesztené el az otthonát, ha nem kereskedhetnének elefántbőrrel. Valószínűleg nem elhullott állatokról szedik le a bőrt, így nézhetnének más bevételforrás után is.

Az elefántok egyébként kifejezetten intelligensek, fejlett csoportokban élnek, és az egyetlen szárazföldi faj, mely képes gyászt érezni.

Beyoncé és férje amúgy is az állatvédők bögyében vannak, gyakran jelennek meg szőrmében, ami nem vet rájuk jó fényt, különösen, ha valaki tisztában van a szőrmeipar visszásságaival.

Van, aki küzd ellene

Leonardo DiCaprio mindeközben épp az elefántok lemészárlása ellen küzd. A környezetvédelmet nagyon fontosnak tartó színész a thaiföldi elefántcsont-eladásokat szeretné visszaszorítani, és már ígéretet is kapott a kormánytól arra, hogy lépéseket tesznek az ügyben. 

  • Megosztás:
Címkék: