A ballonkabát olyan, mint a kis fekete ruha: minden nőnek szüksége van egyre, hiszen nagyon divatos, és a legtöbb alkalomra felvehető, a legváltozatosabb ruhákkal.

A fekete ballonkabátok azonban sokszor idő előtt kifakulnak, és ha nincs is elszakadva, már nem olyan szép, ezért sokan inkább újat vesznek. Elmondjuk, hogyan tolhatod ki még egy évvel a vásárlást.

Fesd be otthon!

Szerencsére a ballonok nagy része olyan anyagból készül, ami festhető, így viszonylag egyszerűen visszaadhatod a fekete kabát színét otthon is. Ruhafestéket bármelyik drogériában vásárolhatsz – olyat keress, amit mosógépben kell használni. 

Erre lesz szükséged:

  • ruhafesték
  • ecet vagy só
  • színfogó kendő

A használati utasítás és legfontosabb információk fel vannak tüntetve a csomagoláson, ezek a festék típusától függően változhatnak. A lényeg, hogy olyan festéket válassz, amely a kabát anyagához való – a legtöbb ballonkabát műszálas, de a mosócédulán erről is tájékozódhatsz.

A kiszerelés is változó, de a zacskóról azt is megtudhatod, az adott termék mennyi ruhára elég, így kiszámolhatod, hogy mennyit kell vásárolnod belőle. Járj el a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint, és ne feledkezz meg a szín fixálásáról sem! A műszálas anyagban ecettel, a pamut anyagban sóval tudod tartóssá tenni a színt.

Fektetve szárítsd a kabátot a festés után, hogy egyenletes legyen a színe. Érdemes a következő mosás során színes adagot mosni, és színfogó kendőt elhelyezni a mosógépben, különben a festékmaradványok elszínezhetik a ruhákat is. 

  • Megosztás:
hirdetés