Carrie Bradshaw-tól megtanultuk, egy New York-i divatdiktátor az ágyban is gyöngysort visel. Az ő tanai már a múltéi, íme, az utódok.

Emlékeztek generációnk egyik legmeghatározóbb tinisorozatára, a Narancsvidékre? És Summerre? Eltelt tíz év, mire Rachel Bilson visszatért műbőr sortban, ugyan nem sokkal komolyabb szerepben, de legalább nem tagadja le, hogy már harminc. Zoe Hartot, a manhattani sebész rezidenst egy alabamai kisvárosba száműzi a főnöke, hogy háziorvosként tanuljon némi empátiát. Bluebellben nem tudják, ki az az Alexander Wang vagy Philip Lim, itt a gumbo főzőverseny és a kertésznadrág a divat. A sorozat stylistja, Meredith Markworth Pollack korábban a Gossip Girlben szerzett gyakorlatot.

A Gossip Girlben minden egyes rész felér egy száz oldalas divatmagazinnal. Eric Daman 2000-ben a Szex és New York stylist-asszisztense volt, így érthető a luxus és kreativitás tobzódása az Upper East Side-iak megjelenésében.

Daman legnagyobb érdeme, hogy, bár mindegyik karakter mérhetetlenül gazdag, fiatal és up-to-date, ami a divatot illeti, egytől egyig más stílust teremtett számukra. Kedvencem Serena, azaz Blake Lively – bár nem könnyű Blair és közte választani -, aki az urbánus glamúrt testesíti meg, partikban a legszexibb mini ruhákkal, utcai viseletben pedig temérdek flitterrel.

Debra McGuire a New Girl szereplőgárdáját öltözteti, élén a bájos Zooey Deschanellel. Az eredményen látszik, hogy a rendezőt és a stylistot is rabul ejthette Zooey saját stílusa, mert nem sokat, sőt, leginkább semmit nem változtattak rajta. Cuki szoknyákban, kardigánokban, csíkos felsőkben és balerinában bohóckodik a kamerának, és pont ettől hiteles Jess Day karaktere.

– Azt akartam a ruháival megmutatni, hogy Jessica mennyire szórakoztató és imádnivaló figura, és persze, hogy foglalkozását tekintve tanárnő. Ezért sok élénk színt, divatos, de mókás darabokat, némi modern retrót használok nála – így McGuire.

A Mad Men meglovagolta az évtized vintage-rajongását, és fordítva. A sorozatnak és a kosztümtervezőnek köszönhetően középpontba kerültek a ’60-as évek, és megjelentek többek között Micheal Kors, a Prada és Vera Wang kifutóján is. Az éteri szépségű January Jones Grace Kelly konkurenciája lehetett volna, ha jó korba születik, így viszont Christina Hendricks-szel mutatja be, milyen egy mindig makulátlan megjelenésű, igéző nő cseppet sem elavult értékekkel és praktikákkal, pörgő szoknyában.

Ha valami nem érhet az eredeti nyomába, az a 90210, de el kell ismerni, a gimi főboszorkája, Naomi Clark minden jelenetben egy divattanulmány. AnnaLynne McCord olyan elképesztően törékeny alkat, hogy Kime Buzzelli, hivatásos öltöztető nem rest minden adódó alkalommal bikiniben mutogatni, de, ha nincs medencés parti, akkor is akad legalább egy nem sokat takaró Hervé Léger-miniruha.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés