A nehéz ünnepi fogások után sokan diétás étrendre váltanak át, hogy lejjebb apadjon a felkapott felesleg. Ha nem látsz magadon változást rövid időn belül, ne csüggedj, az ellustult anyagcserének idő kell, míg újra felveszi a ritmust. Ez elsősorban annak tudható be, hogy a lassú emésztés miatt felhalmozódhatnak a szervezetben a méreganyagok, melyek tovább akadályozzák az anyagcsere-folyamatok zavartalan működését. Ennek köszönhetően egy ideig stagnálhat a diéta, de napi egy rostokban és vitaminokban bővelkedő itallal segítheted a zsírbontást, illetve a méreganyagok távozását.

hirdetés

A zsírégető és anyagcsere-folyamatok működéséhez elengedhetetlenek bizonyos vitaminok, mivel jelentős mértékben hozzájárulnak a súlyvesztéshez. A hiányukat a szervezet sokszor fáradtsággal, levertséggel jelzi, és a fogyás is megreked. A rostokban, vitaminokban bővelkedő italok segítenek felpörgetni a szervezetben lezajló folyamatokat, valamint kipucolják a bélrendszert, ezáltal jelentősen javítják az emésztést.

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy egy-egy anyagcsere-pörgető italtól még nem olvadnak le a kilók, ám kezdésként mindenképp ideálisak. A sikeres, tartós súlyvesztéshez az életmódváltás elengedhetetlen, amely a kalóriacsökkentett étrenden és a rendszeres testmozgáson alapszik. Ám nem elég csupán az ételek kalóriatartalmából lecsípni: a legoptimálisabb, ha változatosan fogyasztasz vitaminokban, antioxidánsokban, rostokban és fehérjében gazdag ételeket, és minimalizálod a többszörösen feldolgozott élelmiszereket.

Ízletes anyacsere-pörgető italok: segítik a szervezet méregtelenítő munkáját

Az anyagcsere-pörgető italok a vitaminoknak, rostoknak, fehérjéknek köszönhetően már reggel felébresztik a szervezetet, energiával látják el, ezzel hozzájárulnak a plusz kilók leapadásához.

A C-vitamin számos zöldségben, gyümölcsben megtalálható, és rendkívül fontos a szervezet számára. Az aszkorbinsav a fogyáshoz is szükséges, hiszen hozzájárul a zsírbontáshoz. Jó segítségnek számít a fogyókúrában a folsav, a B1-, B2-, B3- és a B12-vitamin, melyek együttesen segítik a zsírok, szénhidrátok és fehérjék lebontását.

 

A D- és E-vitamin úgyszintén nagy segítség a fogyókúrában, az utóbbi támogatja a sejtregenerálódást. Javítja az emésztőrendszer működését, ám nem szabad nagy mennyiségben bevinni, mert gátolhatja az A-vitamin felszívódását. A béta-karotin A-vitaminná alakul a szervezetben, mely gyorsítja az anyagcsere-folyamatokat.

A jól ismert vitaminok mellett nem szabad elfeledkezni a klorifillról sem, amely fiatalon tartja a sejteket. A katekin úgyszintén hasznos lehet, hiszen rendkívül erős antioxidáns, rendszeres fogyasztásával pedig csökkenthető a cukorbetegség, valamint a magas koleszterinszint kialakulásának kockázata.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés