Az énekesnő 2016-ban számolt le a sminkeléssel, és azóta is büszkén kitart döntése mellett. Sokan nem értik, miért utasítja el a festéket ilyen konokul, de végre magyarázatot adott rá.

A legtöbb nő számára még azt is nehéz elképzelni, hogy smink nélkül tegye ki a lábát az utcára, legyen az akármilyen szolid arcfestés. A natúr arcbőr pláne furcsán hat, ha valamilyen különleges eseményről van szó, ahol mindenki szeret más formában megjelenni, mint a hétköznapokon. Egy énekesnő-színésznő esetében a make-up szinte az öltözékének alaptartozéka, legalábbis ezt sokan így gondolják. Ha pedig egy ismert személy úgy dönt, hogy felhagy ezzel a viselettel, az elsősorban nagy port kavar, és természetesen kérdéseket vet fel.

A 37 éves Alicia Keys 2016-ban hagyta el a sminket, bátorságával pedig jóformán mindenkit megdöbbentett. Az énekesnő és dalszerző még egy smink- és retusmentes címlapfotóval is megkoronázta döntését, ami mellett olyan komolyan elkötelezte magát, hogy attól fogva még az albumborítókon, a koncertjein, sőt, a vörös szőnyeges gálákon sem volt hajlandó kifestett arccal megjelenni. Nyilván mindenki arra volt kíváncsi, hogy miért jutott el idáig olyasvalaki, aki gyakran szerepel a kamerák előtt. Talán egyfajta keresztes hadjáratot folytat?

Az énekesnő végül bevallotta, hogy sokáig aknéval küzdött, és nehéz volt átélnie a bőre miatt érzett szégyenérzetét a nyilvánosság előtt. Úgy érezte, folyton takargatnia kell a pattanásait, és ettől nem igazán tudott önmaga lenni. Végül 2010-ben, amikor várandós volt, elkezdett több vizet inni, és felhagyott a tejtermékekkel. Egy speciális diétát folytatott, ami nagyon jót tett a bőrének.

Ahogy eltünedezni látszottak a gyulladt dudorok, egyre ritkábban sminkelt, és nagyon örült, hogy visszakapta a sugárzó, tiszta arcbőrét. Mégis, csak hat évvel később jutott el odáig, hogy felvállalja önmagát úgy, ahogy van, és megszüntesse ezt a felesleges macerát a szépítkezés körül. Úgy érzi, a szépség nem egy halom festék, mert a lényeg az, ami alatta van.

  • Megosztás:
hirdetés