Yazemeenah Rossi a hatvanon túl is simán bevállal fürdőruhás divatfotókat, de miért ne tenné, amikor kifogástalan a bőre és az alakja. Sosem plasztikáztatott, de van egy jól bevált szépségrutinja!

Yazemeenah Rossi Franciaországban született 1955-ben, és a korzikai szigeten nőtt fel, ami már önmagában is megalapozta, hogy ma úgy néz ki, ahogy. A modell fiatalkora egybefonódott a friss levegővel, a természettel és az egészséges ételekkel anélkül, hogy tudta volna, évekkel később ezt tartják majd az öregedés tüneti ellenszerének.

Elmondása szerint gyermekkorától fogva olyan ételeket fogyasztott, melyek a mai, divatos diétás étrendek alapjai, bár számára ez teljesen normális és megszokott volt, hiszen abban a környezetben adta magát, hogy sok tengeri halat, nyers vagy alig feldolgozott gyümölcsöt, zöldséget, vegyes salátákat fogyasszanak.

Yazemeenah abban látja fiatalos kinézetének titkát, hogy igyekszik egyszerűen, a természettel és önmagával szimbiózisban élni. Soha nem szed gyógyszert – bár, ha szüksége lenne rá, biztosan megtenné -, a klimax óta nem iszik alkoholt, és az organikus ételeket és szépségápolási termékeket részesíti előnyben.

Testápoló helyett természetes, növényi olajat ken a bőrére, repcemagolajjal ápolja a haját, és hetente egyszer átradírozza a bőrét egy kis cukor és olívaolaj elegyével. Nem vegetáriánus, de gyerekkorától fogva nem eszik feldolgozott húst, és, ha teheti, mindennap elfogyaszt egy avokádót, illetve a halat sem szívesen hagyja ki az étrendjéből.

Nem tartja magát nagy sportembernek a 63 éves modell, pedig a testét bármelyik huszonéves megirigyelheti. Amikor kedve szottyan, jógázik, és sokat sétál a friss levegőn, a tengerparton. Fotózások előtt kicsit kidolgozza az izomzatát a napi séta mellé beiktatott guggolásokkal, de úgy véli, semmit sem visz túlzásba.

A klimax körüli hajgondokra is van egy jó tippje: meleg szőlőolajjal, ricinusolajjal, argánolajjal, rozmaring illóolajjal és mentával szokta átmasszírozni a fejbőrét, hogy fokozza a vérkeringést, ezáltal új életre keltse a hajhagymákat.

Yazemeenah tanácsa minden nő számára örök érvényű, hiszen ő azt vallja, semmi sem fontosabb annál, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és kívül-belül összhangban legyünk önmagunkkal.

A szenior modell őszintén állítja, hogy nem fél az öregedéstől, hiszen ő úgy fogja fel, hogy az évek tapasztalataival inkább nyerünk, mint veszítünk, és a nőiességünkre is jó hatással lehet, ha hagyjuk érvényesülni a megszerzett bölcsességünket.

  • Megosztás:
hirdetés