Egyre többen kattannak rá a gyümölccsel, zöldséggel, fűszernövényekkel dúsított, méregtelenítő hatású, fogyást elősegítő vizekre, melyek ráadásul finomak és frissítőek.

Sokan méregtelenítő és zsírégető vízként emlegetik az efféle recepteket, de jobb, ha tiszta vizet öntünk a pohárba. Nem a gyümölcsös víz égeti a zsírt, hanem a szervezet végzi el a munkát, viszont a receptekben fellelhető összetevők segítségével.

A gyümölcs- és zöldségdarabkákkal dúsított, tiszta ásványvíz antioxidánsaival serkenti a testben zajló méregtelenítő folyamatokat. Ez azért fontos, mert a külső káros tényezők, illetve a helytelen táplálkozás hatására előfordulhat, hogy a méregtelenítés nem megfelelően zajlik le a szervezetben, és ez általában megbetegedést okozhat.

A zsírégető munkához szintén vitaminokra van szüksége a testünknek, és, ha ezeket bőven megkapja, gyorsabban, illetve hatékonyabban elbánik a zsírsejtekkel. Bárkiben felmerülhet a kérdés, hogy miért jó vízbe áztatni ezeket az értékes alapanyagokat, hiszen valószínűleg hatékonyabban hasznosulnak, ha inkább megesszük őket.

Leginkább úgy ideális, ha naponta fogyasztasz nyers zöldségeket és gyümölcsöket, illetve a vizedbe is pakolsz belőlük, ami egy kis pluszt jelent a vitaminraktáradnak. Ha egyszerre több mennyiségű vitamin jut be a szervezetbe például egy gyümölcssalátával, a legjava nem hasznosul.

Jobb apránként, naponta többször csipegetni az egészséges, antioxidáns anyagokból, hogy fokozatosan szívódjon fel belőlük az értékes tápanyag. A méregtelenítő vízzel egész nap folyamatosan pótolhatod a vitaminszükségletedet, így a szervezeted mindig kap egy löketet a zsírégetéshez és a méregtelenítéshez.

  • Megosztás:
hirdetés