A francia cipőtervező, Christian Louboutin több mint húsz éve van a divatszakmában, és eddig mindenki csak a női lábakról, cipősarkakról illetve a trendekről faggatta ki a véleményét. Nemrég, egy magazinban ennél velősebb interjút adott, és elmondta, mit gondol úgy általában a nők stílusáról, külleméről, és azokról a szeterotíp megjegyzésekről, melyek az önmagukra adó hölgyeket támadják.

A tervező bevallotta, ő egyáltalán nem hisz abban, hogy a nők kifinomultan néznek ki smink nélkül. Bár nem tagadja, vannak olyanok, akik természetesen szofisztikáltak, de a natúr külső mögött kell, hogy legyen nagyfokú ápoltság, finomság és báj, melyhez a leheletnyi smink és a tükör előtt eltöltött idő éppúgy hozzátartozik.

Félreértik a természetességet

Louboutin attól tart, hogy a divat által használt természetesség fogalmát félreértelmezik a nők. A természetes adottságok értéket jelentek, ezért foglalkozni, törődni kell velük. A natúr külső nem egyenlő a stílus és a tetszeni akarás lefitymálásával.

Éppúgy lehet valaki eredendően szép és kifinomult, mint okos, hiszen mindkettő egy adottság. Ám karbantartás és fejlesztés nélkül a külső és belső tulajdonságok nem jutnak érvényre. Vagyis a természetes szépség nem úgy értendő, hogy akár pizsamában is rohangálhatnak a nők egész évben, elhagyva a sminkelést és a frizurakészítést.

Nem minden nő buta, aki ad magára

Christian Louboutin a divatot követő, stílusos hölgyeket is megvédte az általános, sztereotíp vádaktól, melyek nála kiverik a biztosítékot.

– Amikor fiatal voltam, az emberek gyakran beskatulyázták azokat a nőket, akik szépen öltöztek, és láthatóan adtak a külsejükre. Én sohasem gondoltam azt, hogy azok a lányok, akik kifinomult stílussal bírnak, törődnek a hajukkal és sminket viselnek, üresfejű libák volnának. Miért kellene a kettő között párhuzamot vonni? Csak azért, mert valaki szeret tűsarkakon járni és soha nem lép ki topisan, leharcoltan az utcára, máris buta lenne? – emlékezett vissza gyerekkorára a tervező.

A tervező szerint az emberek még ma is hajlamosak megszólni azokat a nőket, akik az alapvető ápoltságon túl szeretik kihangsúlyozni vagy feljavítani a külső értékeiket. Őt leginkább az akasztja ki, hogy senki nem tudja megmagyarázni, hogy miért vált ki felháborodást belőle egy divatos, stílusos, modern nő látványa.

Legtöbben talán azt gondolják, hogy az a nő, aki folyamatosan a megjelenésére összpontosít, csak egy képet mutat az emberek felé. Louboutin úgy vélekedik, hogy nem lehet minden nő hülye, akiben él a tetszeni akarás és magának is meg akar felelni. Azt vallja, a stílus nem bűn, inkább erény.

Kép: www.lipstiq.com

  • Megosztás:
hirdetés