Karl Lagerfeld zseniális divattervező, de egyébként egy tapló. Kérés nélkül osztogatja remek tanácsait, és pattogtatja bántó megjegyzéseit. Nemrég Angela Merkelt sértette vérig, előtte Adele-t kövérezte le, legutóbb pedig arról beszélt, hogy az emberek nem kíváncsiak a kövér nőkre a kifutón.

Anorexia vagy plus size

A probléma ezzel, hogy Karl Lagerfeld és hasonszőrű barátai, amikor azt mondják, hogy nem kíváncsiak a túlsúlyosakra, akkor csak egyetlen alternatívát ismernek, az anorexiával határos soványságot. Sajnos egyébként ez nagyon jellemző az egész divatvilágra, hogy vagy a már túlsúlyos plus size modelleket promótálják vagy a nagyon vékonyakat, a normális, átlagos testalkatú nőkről pedig mindenki elfeledkezik, illetve plus sizeként próbálják őket eladni, merthogy a 38-as méret a Lagerfeld-félék szerint már az, és akkor a magasságbeli különbségekről még szót sem ejtettünk.

A vékony modellek esetében sokszor takaróznak azzal, hogy ez alkati kérdés, de nemrég egy volt modell beszélt arról, hogy szoktatják rá a sokszor nagyon fiatal és ezért könnyen befolyásolható lányokat a kábítószerekre, amitől kevésbé lesznek éhesek. Giorgina Wilkin hét évig volt anorexiás, miután 15 évesen azt mondták neki, hogy még fogynia kell, ha munkát akar.

Egy ideje egyébként nem lehet 16 évesnél fiatalabb lányokat kifutón alkalmazni, de egyrészt ezzel sokan csalnak, másrészt egy 16 éves lány sem tekinthető érett személyiségnek, aki azt mondja, hogy teszek rá mit mondtok. A Victoria’s Secret egyik angyala Doutzen Kroes is jelezte, igaz, ő nem a vékonysággal kapcsolatban, hogy sokszor érzi rosszul magát amiatt, hogy nem valós képet mutatnak be magukról a nőknek, hiszen rendelkezésükre áll fodrász, sminkes, Photoshop, és nem jó, ha egy hétköznapi nő ehhez méri magát, ő sem néz ki úgy a mindennapokban.

Karl Lagerfeld legutóbbi mondatával egyébként a törvényt idézte a fejére, mert egy francia csoport beperelte az általa egy bizonyos csoporttal – a túlsúlyos nőkkel – szemben megfogalmazott rágalmazó és megkülönböztető szavak miatt.

Karl egyébként azt is megjegyezte, hogy lyuk van a társadalom biztonságán, mert a túlsúly borzasztó betegségeket okoz. Ebben speciel igaza van, de a szerinte normális vonalak nagyban eltérnek a valóságban normálisnak tekinthetőtől, és inkább arról kellene beszélnie, hogy milyen betegségeket okoz a túlzott soványság.

  • Megosztás:
hirdetés