A nők többsége sokat tesz azért, hogy önmaga legjobb formáját hozza. Ám csak kevesen gondolkodnak előre, hogy mi lesz tíz-húsz év múlva. Pedig most rakjuk le a szépségünk alapköveit.

A szépség nem, csak a fiatalság múlandó, hiszen a korral jelentkező ráncok előbb-utóbb mindenkit utolérnek, de ez a természetes folyamat még nem feltétlenül szab gátat a jó megjelenésnek. Öregedni sokféleképpen lehet, ám, hogy kinél milyen gyors vagy éppen lassú ütemben jelentkeznek a külső tünetek, gyakran a belső harmóniát, illetve annak hiányát is tükrözheti.

A rendszeres testmozgás az egyik leghatékonyabb fegyverünk a fiatalság megőrzésében, hiszen jó kondícióban tartja a testet, szellemileg felfrissít és felszabadít, javítja a vérkeringést, szabályozza a zsíranyagcserét, valamint fellendíti a szervek friss oxigénellátását. Ráadásul mindenre kihat: a tudatunk, a fizikumunk és a lelkünk is profitál belőle.

A testedzés hatásmechanizmusát nem is szükséges túlragozni, hiszen mindannyian tisztában vagyunk vele. A sűrű mindennapokban mégis nagyon könnyű halogatni a tornát, vagy megfeledkezni az egészséges étrendről. Az pedig gyakran egészen luxusnak számít, hogy a fittségünknek kedvezve, minden összejöjjön: meglegyen a pihentető alvás, megfelelően étkezzünk, és a napi karbantartó edzés se maradjon el, mely semlegesíti a stressz romboló hatását.

Tudjuk jól, hogy mennyire nehéz ezt ilyen flottul összezsonglőrködni. Ám akadnak olyanok, akiknek ez sikerül, és erőfeszítéseik eredményét a bombasztikus megjelenésük is tükrözi. Ők azok a nők, akik rámutatnak, hogy mindez megéri az időbefektetést, mert az öregedés igenis kitolható, ha az ember odafigyel magára. Kinézetük olyan motiváló erővel bír, hogy mi már ma elkezdünk tornázni a hatásukra – vagy legalábbis megfogadjuk, hogy időt szánunk rá.

A modell testvérpár, Bella és Gigi Hadid édesanyja, Yolanda Hadid 54 éves.

Sharron Davies olimpiai és európai bajnok angol úszónő, 55 éves.

Sharon Stone színésznő, 59 éves.

Jane Seymour színésznő, 66 éves.

Andie MacDowell színésznő, 59 éves.

Yasmina Rossi modell, 62 éves.

Christie Brinkley modell és színésznő, 64 éves.

Susan Lucci színésznő, 71 éves.

Ernestine Shepherd amerikai bodybuilder, 81 éves.

Bár némelyiküknél bejátszik némi botox és arcszépészeti beavatkozás, most nem ez a lényeg. Az vitathatatlan, hogy egytől egyig nagyon fittek a korukhoz képest.

  • Megosztás:
hirdetés