Ezeket a modelleket sokszor támadták kinézetük miatt, pedig igazán különlegesek, akik kaméleon módjára tudják változtatni a külsejüket. Ha azt akarják, szépnek látjuk őket!

Nagyon nehéz megfogalmazni, hogy mettől meddig tart a szépség, és hol van az a határ, amin túl valaki már csúnyának számít. Ha belegondolunk, a szépnek tartott vonások nem egyértelműek, hiszen minden arcnak van előnytelen és előnyös oldala is. Mindenkiben ott lakozik ez a kettősség, de vannak modellek, akik olyan jól tudnak játszani különleges adottságaikkal, hogy mindkét szerepben otthonosan mozognak: avagy szépnek és csúnyának látjuk őket egyszerre.

Mivel tele van ellentmondásokkal, a modellszakmát sokan félreértik, hiszen, miközben szépségideálokat teremt, azt is elhivatottságának érzi, hogy rávilágítson a különlegesre, az egyedire, a gyúrható, formálható karakterre.

Az elmúlt évek során sok olyan topmodell akadt, aki nem beleolvadt, hanem megváltoztatta a divatot. Túl azon, hogy a divatipar elkezdett figyelmet szentelni a különböző méretű és korú nőknek, illetve befogadóbbá vált a mássággal szemben, a karakteres arcokra is nagyobb hangsúlyt helyezett.

Bár sokan még ma is úgy gondolják, hogy nem való modellnek egy férfias arcberendezésű vagy éppen kiálló fülű nő, a divatvilág rámutat arra, mennyi lehetőség rejlik minden arcban.

Ezek a nők bebizonyították a világnak, hogy, bár nem tud mindenki megfelelni egy standard szépségideálnak, olykor pont az eltérő, az egyedi hagy mély nyomot bennünk, és a szabálytalan vonásokban látjuk meg a szépet. Ők nemcsak a divatot és a gondolkodásmódunkat formálják, hanem minden alkalommal átalakulnak a kamerák előtt.

  • Megosztás:
hirdetés