Ally Love fitneszedzőként pontosan tudja, mi kell ahhoz, hogy az ember egészséges, aktív életet éljen, és ezt ne érezze megerőltetőnek.

A sztártréner az amerikai Elle magazinban megosztotta azt az öt alapszabályt, melyet bárki könnyedén beilleszthet a mindennapjaiba, és, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben – mind fizikailag, mind lelkileg. Íme, a szakértő tippjei!

Ki korán kel, aranyat lel

Ez Ally mottója, nem véletlen, hogy az első edzése reggel hatkor kezdődik. Fontosnak tartja ugyanakkor, hogy a korán keléshez korán fekvés is társuljon, hogy meglegyen a szükséges, hét-nyolc óra alvás, hiszen csak úgy lehet teljes a nap, ha az ember kipihent és összeszedett.

Mozgás mindennap

Ally szerint akkor is rá kell venni magunkat egy kis testmozgásra, ha fáradtak vagyunk. Nem kell mindig tiszta erőből kardiózni, a napi mozgás lehet egy kellemes, gyors séta vagy néhány meditatív jógamozdulat is. Úgy gondolja, a kiegyensúlyozott szellem kulcsa az aktív test, ami csak akkor működhet megfelelően, ha rendszeresen használva és ápolva van, persze észszerű keretek között.

Az örök közhely: jól enni

Tényleg klisének tűnhet, de nem lehet elégszer hangsúlyozni az egészséges, vitaminokban és tápanyagokban gazdag, megfelelő arányú, ugyanakkor finom és élvezetes étkezés fontosságát. Ally az ízletes, de energiát adó táplálékokra esküszik: rendszeresen eszik zabpelyhet, bogyós gyümölcsöket, tojást, avokádót, valamint teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóst.

Kell valami, ami kikapcsol

Szánj időt arra, amit szeretsz – vélekedik Ally, hiszen csak az olyan tevékenységekből merít energiát az ember, melyek örömet okoznak számára. Fontos, hogy a kötelező, kevésbé élvezetes dolgok egyensúlyban legyenek azokkal, melyek feltöltenek, csak így maradhat motivált, nyugodt és pozitív gondolkodású az ember.

Inspiráció – mindenhonnan

Ally szerint meg kell tanulni észrevenni mindenben azt, amit az ember továbbvihet, legyen ez egy kellemes érzésű emlék, egy fontos tanulság vagy akár egy megerősítő gondolat. Ha képesek vagyunk a legunalmasabb, legrosszabb helyzetben is megtalálni azt, amit beépíthetünk a személyiségünkbe, semmit sem élünk meg értelmetlennek.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés