Ha glédában állnak nálad a ruhák, mégis alig pár darabot tudsz igazán hasznosítani a nagy halomból, meglehet, hogy te is az alábbi vásárlótípusok közé tartozol.

A nők többsége imád vásárolni, aminek rendszerint tömött szekrény az eredménye. Nincs ezzel semmi gond, csak akkor, ha a felhalmozott holmik nem passzolnak egymáshoz, vagy túlságosan egyformák. Te is magadra ismersz?

Az impulzív vásárló

Ez a típus többnyire a pillanat hevében vásárol, meggondolatlanul. Gyakran enged a csábításnak, és nem tervez előre. Amikor megtetszik neki egy divatos ruha, nem fontolgatja, mivel fogja viselni. Amennyiben te is így vásárolsz, valószínűleg eklektikus a ruhásszekrényed tartalma, ami a fazonokat, színeket, stílusokat illeti.

Lehet, hogy külön-külön minden ruhád szuper trendi, és csinosan áll rajtad, de nehéz egységes szettet alkotni belőlük, mert nincs vezérfonala a vásárlásaidnak. Sohasem arra rabolsz rá, amire valóban szükséged van, hanem arra, amin először megakad a tekinteted.

Listázd tételesen, melyik táskádhoz nincs stílusában vagy színében passzoló cipőd, vagy melyik kabátodhoz nincs sálad, és így tovább. Készíts egy bevásárlótervet, és ahhoz tartsd magad. Ha fekete szoknyát akarsz venni, ne menj haza egy piros nadrággal, aminek nem veszed hasznát. Bármit megfogsz a boltban, gondold végig, a szekrényed melyik darabjával tudnád összeboronálni.

Az örök halmozó

Már az ötödik fehér pólót veszed meg a héten? A szekrényedben szinte ugyanolyan fazonok és egymáshoz hasonló színek sorakoznak? Akkor valószínűleg te is a halmozók csoportjába tartozol. A halmozók amolyan biztonsági játékosok. Rákattannak egy szabásvonalra, amiről tudják, hogy jól áll nekik, és nem mernek más irányba nézni.

Ha így vásárolsz, bizonyára nem tudsz változatosan öltözködni. Először is, selejtezd ki a szekrényed, és mindenből csak egy darabot tarts meg. Írd körül magadnak, hogyan szeretnél kinézni, majd ahhoz igazítva írj egy listát, milyen színek, fazonok hiányoznak hozzá a szekrényedből.

Az akcióvadász

Szinte nincs olyan nő, aki ne csábulna el egy-egy akció láttán, ám az akcióvadász megszállott fajta. Ha megtetszik neki valami, aminek nagyon kedvező az ára, képes akkor is megvenni, ha méretben nem passzol. Leggyakoribb mottója, hogy majd belehízik vagy belefogy.

Ha magadra ismersz, szórj ki mindent a szekrényedből, ami nem a te méreted, vagy, amit sohasem viseltél. Próbáld megállni, hogy nem vásárolsz fel mindent a leárazások során, csak olyasmit raksz a kosaradba, amire valóban szükséged van, és ami tényleg jó rád.

A trendvadász

Csak a legújabb trendekben utazik, és csak különleges ruhái vannak, jól kombinálható, klasszikus alapdarabja szinte egy sincs. Az aktuális trendekkel az a baj, hogy hamar tovatűnnek, és akkor megint jegelni lehet az időszakos cuccokat.

Úgy ideális, ha csak egy-két olyan holmit veszel, ami épp csúcson van a szezonban, a ruhatárad nagy részét pedig semleges, basic darabokra alapozod. Keress időtálló modelleket, melyek nem pár hónapig uralják a divatot, és kiegészítőkkel tedd őket változatosabbá.

  • Megosztás:
hirdetés