A fűszeres, ízletes meleg italok hozzátartoznak a téli szezonhoz. Ha nem szeretnél lemondani az élvezetekről, de odafigyelsz az alakodra, az alábbi egészséges alternatívákból szemezgess.

A hideg, téli szezonban különösen jólesik egy édes vagy pikánsan fűszerezett meleg itallal feltöltődni. Ilyenkor könnyebben elcsábíthat minket egy krémes forró csoki vagy habos capuccino, ami egyetlen pohárkával még nem fogja ugyan lerombolni a diétánkat, de nem is sokat tesz hozzá az egészségünkhöz. Az efféle italokkal egyébként is szinte észrevétlenül visszük be a többletkalóriákat, mert folyékony állaguk miatt hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy nem hizlalnak, pedig nagyon is sokat számít, hogy mennyit fogyasztunk belőlük.

Ma már szerencsére egyre ismertebbek az egészségesebb alternatívák, melyek nem helyettesítőként szolgálnak, hanem egészen új ízélményt nyújtanak. Amellett, hogy nem gyarapítják a testsúlyt, kedvező hatást gyakorolnak az anyagcsere működésére, vagyis elősegítik a fogyást, ugyanakkor az immunrendszert is erősítik a bennük fellelhető antioxidáns anyagokkal. Szuper kis lélekmelegítő italrecepteket gyűjtöttünk össze!

 

 

  • Megosztás:
hirdetés