A zsíros bőr ápolása talán az összes bőrtípus közül a legnehezebb. Ez a textúra nagyon rosszul reagál mindenféle változásra, illetve beavatkozásra, ám ez nem jelenti azt, hogy békén kellene hagyni, csupán arról van szó, hogy a megfelelő termékeket kell rajta használni.

A következő tévhitek eloszlatásával igyekszünk segíteni abban, hogy a bőröd sokáig sima és fiatalos maradjon, illetve abban is, hogy zsíros mivolta se okozzon problémát.

A tonik a megoldás

A tág pórusú, zsíros bőrön sokkal hamarabb megtelepedik a kosz, mint más bőrtípuson, ezért, ha te is ezzel küzdesz, mindenképpen érdemes tonikot használni, csak nem mindegy, hogy milyet. Azt hihetnéd, hogy az a jó kozmetikum, ami  szárít, hiszen így normalizálódik a bőr textúrája, ez azonban óriási tévhit.

Ha alkoholos arclemosót használsz, azzal még inkább arra ösztönzöd a bőrt, hogy fokozza a faggyútermelést, ergo még erősebb zsíros textúrát fog védekezésképpen termelni, így a pattanások megjelenése is sokkal valószínűbbé válik. Válassz tehát olyat, ami nem tartalmaz alkoholt.

Az arckrém tovább zsírosít

Valamilyen oknál fogva a köztudatban az él, hogy a zsíros bőrön arckrémet használni szigorúan tilos, mert még olajosabbá teszi azt. Ez természetesen csak akkor igaz, ha olyan krémet választasz, ami nem a bőrtípusodnak megfelelő. Nagyon sok olyan termék létezik már, ami kifejezetten csillogó, kifényesedő, zsíros bőrre való, érdemes ezek közül választani.

Annál nagyobb butaság, mint a hidratáló krém elhagyása, kevés van, ez ugyanis fontos részét képezi annak, hogy megőrizd az arc fiatalságát és egészségét.

A szappan fertőtlenít

Az aknék baktériumok miatt szaporodnak el, ezért sokan azt gondolják, hogy valamilyen antibakteriális szappannal lehet ezek ellen tenni, azonban ez nagyon nagy tévhit. Való igaz, hogy a szappan fertőtlenít, de arcon használni szigorúan tilos!

Az alkoholos termékekhez hasonlóan kiszárítja a bőrt, ezért sose kísérletezz vele. Nagyon sok fertőtlenítő hatású arclemosót lehet kapni, akár a gyógyszertárban is, ezek közül válogass!

  • Megosztás:
hirdetés