Scarlett Johannson a Moët & Chandon’s 250. évfordulójának ünnepségén jelent meg ebben a zöld Emilio Pucci-ruhában, ami csodásan kiemelte alakját, szőke haját és persze zöld szemét is. Ám utóbbit még ragyogóbbá tette a hozzá passzoló smaragdzöld festék, ami Dana Chasen Thomases sminkmester keze munkáját dicséri.

Zöldre zöldet

Az egyik legnagyobb make up tévhit, miszerint tilos a szem íriszéhez hasonló árnylatot festeni a szemhéjra, most megcáfolódott, hiszen a sminkmester Scarlett zöld szeméhez hasonló árnyalatot választott. Ha eddig nem mertél hasonlóan tenni, itt az idő, hogy megfogadd a profi tanácsát.

Első lépésként alapozd le az arcodat, méghozzá úgy, hogy a szemhéjadat is fedd le, hogy jobban megtapadjon rajta a festék. Ha felvitted, egy, a bőröd színével megegyező árnyalattal fesd át a szemhéjad, hogy egyenletes legyen a felület, és ne tapadjon meg a redőkben a szemhéjárnyaló.

Sötétzöld tónusú szemceruzával húzz kontúrt a szempillád vonalába, majd vigyél fel egy két-három árnyalattal világosabb zöld púdert a szemhéjadra, egészen a szemgolyó felső vonaláig. Ezt követően a szem külső zugát fesd sötétebb zöldre. A színátmenet a lényeg, úgy mosd össze a határvonalakat, hogy ne legyen éles kontúr a szemceruza, valamint a kétfajta zöld púder között.

Hegyes, fekete ceruzával, ha biztos a kezed, akkor tussal húzz egy nagyon vékony vonalat közvetlenül a felső és alsó szempillák tövébe is. Ha nem lett egyenletes, akkor egy fültisztító pálcika segítségével óvatosan korrigáld a vonalat.

Ezt követően húzd ki – szintén feketével – alul a belső szemzugtól a külsőig a szemedet. Végül egy sötét, dúsító szempillaspirállal fesd át a szempilláid, hogy ragyogóbb legyen a tekinteted. Pirosítás céljából és szájfénynek barackos árnyalatú, természetes kozmetikumokat válassz, hiszen szemhangsúlyos sminkről van szó.

  • Megosztás:
hirdetés