A piros foltoktól, a kitágult hajszálerektől és a pattanásoktól nem könnyű megszabadulni, ha valaki gyulladásra hajlamos, érzékeny bőrrel rendelkezik. Az efféle bőrhibák bármely életkorban jelentkezhetnek, ráadásul a zavaró foltokat, kipirosodásokat és hegeket nem is olyan egyszerű eltüntetni, pláne úgy, hogy a smink természetes hatást keltsen.

A vastag alapozás semmiképp sem ajánlott, mert a bőr képtelen lélegezni alatta, ezáltal tovább romolhat az állapota, ugyanakkor a maszkszerű alapozás csak még jobban rontja az önbizalmat, mert a túl sok festék visszatetszést kelthet. Ám, ha ügyesen bánsz a korrektorokkal, nem eshetsz ebbe a hibába.

A profik titka

A sztárok, modellek bőre sokszor még retusálás nélkül is hibátlannak tűnik, pedig őket sem kerülik el a piros foltok, vagy az időnkénti gyulladások. Nyilván több pénzük van arra, hogy mindenféle jóval kezeljék a bőrüket, de olykor csak néhány remek sminkelési trükknek köszönhetik hibátlan arcbőrüket.

A korrektor profi használatát sokáig homály fedte, de minél nagyobb termékválasztékot vonultatnak fel a drogériák, annál jobban elterjednek az alkalmazásukkal kapcsolatos praktikák és tudnivalók. A profi sminkmesterek egyszerű megoldást ajánlanak a makacs kipirosodásra, mégpedig a zöld korrektorokat, melyek több árnyalatban, valamint sokféle kiszerelésben és állagban kaphatóak.

Mikor szükséges?

Fontos leszögezni, hogy nem mindenkinek van szüksége zöld korrektorra. Rózsaszínes bőrpírra például felesleges használni, egyrészt, mert szürkéssé teheti a bőrszínt, ráadásul nem az idegességtől, izgalomtól jelentkező enyhe kipirosodásra lett kitalálva. Elsősorban az orron, állon, orcákon tapasztalt rosaceás, gyulladt, vöröses bőrtünetekre ajánlott, de a vöröses tónusú hegeket, pattanásokat, anyajegyeket is láthatatlanná varázsolja, mivel a vörös és a zöld komplementer színek, melyek semlegesítik egymást.

Így használd a zöld bőrjavítókat

Először a megfelelő zöld árnyalatot kell megtalálnod a bőrhibáidra. A vörös foltok intenzitásától függ ugyanis, hogy milyen korrektorra van szükséged. A tesztelést, muszáj alaposan végezni, mert megesik, hogy bizonyos zöld tónusok szürkévé válnak a vöröses alapon. Ha természetes fényben is láthatatlannak akarod tudni a bőrhibáidat és a korrektorod, rá kell érezned a vörös és zöld keverésének mágiájára. A világos, jeges mentazöld tónusok általában természetes hatást keltenek a bőrön, de mindenkinél más tónus működik jól. Itt láthattok rá egy példát, milyen hatással bír a zöld korrektor.

A zöld korrektort nem szabad vastag maszkként használni, csak azon a ponton érintheti a bőröd, ahol pirosas elszíneződések vannak. Mivel a fedést nem a textúrájával, hanem a színével éri el, csak nagyon minimális elég belőle. Alapozó vagy púder alá használd, és csak finoman sminkelj rá. Ha az arcod nagy felületén okoznak gondot a kitágult, vöröses hajszálerek, a korrektor hatását kiegészítheted olyan BB- vagy CC-krémmel, mely zöld pigmenteket tartalmaz

A rúzsformájú korrektorok sűrűbbek az alapozóknál, így, ha gyulladás áll a vöröses foltok hátterében, a por állagú, ásványi korrektor javasolt, mert az ásványi összetevők kíméletesebbek, nem irritálják tovább a bőrt. A zöld port ecsettel vidd fel finoman a rosaceás részekre, majd a szokásos módon alapozd le az arcod. Ha a szemed környékén gyakran előfordulnak hajszálrepedések és véraláfutások, azon a környéken K-vitamin tartalmú krémet, illetve sárgás tónusú korrektort használj.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés