Mindegy, hogy festett vagy természetes, a vörös haj eltérő ápolást igényel, mint a többi szín, ugyanis különösen érzékeny pigmentjei könnyen sérülhetnek.

A következő lépésekkel megőrizheted a hajad telt színét, és a kiszáradástól, elvékonyodástól, valamint a fényesség elvesztésétől is megóvhatod a frizurádat.

Ápolás a megfelelő termékekkel

A vörös haj egy külön hajtípusnak számít, ezért nem mindegy, hogy milyen sampont és kondicionálót használsz rá. Ha festett a hajad, érdemes beszerezned kifejezetten festett vörös hajra készült színvédő sampont és balzsamot. Természetes vörös haj esetén is óvni kell a színt, erre leginkább a patikákban is kapható, henna tartalmú samponok és hajápoló készítmények alkalmasak. Fontos, hogy még a speciális termékekből sem kell sok a hajra, mert a sampon nagy mennyiségben roncsolja a hajszálakat.

Karbantartás

Mindegy, milyen színű a hajad, a hajvégek igénylik a rendszeres frissítést, ám a vörös haj esetében ez kicsit gyakrabban kell megejtened. Mivel ennél az árnyalatnál sokkal feltűnőbbek a töredezett, sprőd hajvégek, mint a többinél, legalább hét-nyolc hetente vissza kell vágatni őket, hogy mindig egyenletes és ápolt legyen a frizurád. Nem kell centiktől megszabadulnod, elég, ha néhány millimétert csippent le a fodrász, és ez még előnyödre is válhat, ha növeszted a hajad, mert nem törik vissza.

Védelem

Minden ápolási fortély hiábavaló, ha közben nem figyelsz arra, hogy a hajad védve legyen a vörös színt legjobban kikezdő tényezőktől. Az egyik a klóros víz, mely lebontja a pigmenteket, ezért, ha uszodába, strandra mész, húzz úszósapkát, vagy legalább kösd fel a hajad, és igyekezz szárazon tartani! A másik veszélyeztető tényező a napfény, ami ellen UV-szűrős hajápoló szerekkel vagy napvédő hajspray-vel védekezhetsz a leghatékonyabban.

  • Megosztás:
hirdetés