A Calvin Klein kifutóján érdekes trend bontakozott ki a New York-i divathéten. Az eső áztatta haj és a láthatatlan smink lehet a jövő évi szezon divatmániája.

Manapság elég gyakran halljuk a tiszta szót, mert roppant divatos lett mindenre rásütni: gondoljunk csak a tiszta étkezésre, a mindenmentes, úgynevezett tiszta életmódra és a letisztult öltözködési trendekre. A friss üdeség egyet jelent a kicsattanó egészséggel, így nem csoda, ha a divatirányzatok is igyekeznek erre az életformára reflektálni.

A szeptemberben zajló New York-i divathéten már a 2019-es trendek kerültek terítékre. A Calvin Klein is felvonultatta kora tavaszi kollekcióját Raf Simons tervezésében, ám a fő attrakció inkább a modellek smink- és hajviselete volt, mely vegyes visszajelzésekkel ugyan, de óriási figyelmet kapott.

Vizes frizuratrend

A Calvin Klein víziójában a vizes hajvégek a frissességet szimbolizálják: a nők csak kiszállnak a zuhany alól, vagy kilépnek a tengervízből, esetleg megrázzák a loboncukat, miután eláztak az esőben, és természetes, natúr szépségükben jelennek meg valahol, mindenféle máz vagy fakszni nélkül.

Bár ennek a fantáziának a gyakorlatba ültetését mi cseppet sem tartjuk valószínűnek a kora tavaszi, változékony időben, ha eltekintünk a megfázás gondolatától, nem is lenne olyan rossz, ha nem kellene többé a frizurakészítéssel bíbelődni.

Persze nem muszáj egész nap vízbe mártogatnunk a hajunkat, hiszen a nedves hatás könnyen elérhető a speciális hajformázó termékekkel. Ez a csapzott stílus azonban nem mindenkinek áll jól, és hazánkban abszolút kétesélyes: ha az efféle frizurát beleképzeljük a budapesti tömegközlekedés miliőjébe, inkább az igénytelenség jut róla eszünkbe, mintsem a frissesség.

Natúr sminktrend

A vizes hajhoz láthatatlan sminket találtak ki a Calvin Klein sminkesei: az arc nagyon finoman alapozott, ha egyáltalán fedi valami. A szempillák és a szemöldökök sem kapnak hangsúlyt, majdhogynem natúrban játszanak.

A vizesen csillogó, finoman adagolt highlighter az egyetlen észrevehető festék az arcon, mely friss hatást kelt, ha fény vetül rá. A fehér szemceruza is bejátszik a pillasorok alsó vízvonalán, és nyomokban felfedezhető egy nagyon halvány arcpír.

Bár szép elképzelés, ez a trend nem biztos, hogy megállja a helyét, igaz, már most egyre több rajongója akad.

  • Megosztás:
hirdetés