Ha szeretsz a körömdíszítéssel foglalatoskodni, bizonyára már szereztél némi gyakorlatot az alapműveletek elvégzésében, és talán néhány célszerszámot is beszereztél már. Ezúttal egy csíkos-virágos, lila mintát mutatunk be, mely egyáltalán nem bonyolult, de azért biztos kezeket és egy pontozó tollat is igényel.

Csíkok és virágok

A függőleges csíkokkal ellátott köröm bármilyen évszakban megállja a helyét, de egyetlen apró virággal nyári dizájnná alakíthatod a mintát. Az alapozó- és a fedőlakkon kívül szükséged lesz egy világos- és egy sötétlila körömlakkra – természetesen más színnel is elkészítheted -, fehér díszítőlakkra és strasszokra. 

Elkészítés

Lakkozd ki a színtelen alapozólakkal a körmöket, majd a száradás után fesd ki őket a világoslila körömlakkal. Ha szükséges, vidd fel két rétegben! Ha teljesen megszáradt, a fehér díszítőlakkal húzz négy-öt függőleges, párhuzamos csíkot nagyjából egyenlő távolságra egymástól.

Fogd a pontozó tollat, és a sötétlila lakkal helyezz kör alakban néhány apró pettyet a köröm felső sarkába – ezek lesznek a szirmok. Óvatosan húzz be középre a pontok felületéből némi lakkot egy fogpiszkáló vagy a pontozó toll segítségével.

A virág közepére tegyél egy apró strasszkövet vagy csillogó lemezkét. Vigyél fel egy réteg színtelen fedőlakkot, és már kész is vagy. Az elkészítés menetét itt nézheted meg videón.

Kép: YouTube.

  • Megosztás:
hirdetés