Akinek kevés, gyenge haja van, el sem tudja képzelni, mi gondja lehet egy olyan nőnek, akinek erős, vastag szálú és dús hajkorona ékesíti a fejét.

Pedig az ilyen típusú frizura kezelése sem könnyebb, sőt, talán még több fejfájást okozhat, mint a lelapuló, vékony szálú haj. Próbáld ki tippjeinket, hogy ne kelljen állandóan ritkítani és vágatni!

Használj balzsamot!

A vastag szálú haj könnyen sörényszerűvé válhat, még akkor is, ha nem éri hő, és a levegőn szárad meg. A szálkás, sprőd hatást elkerülheted, ha a hajmosás után olyan balzsamot kensz a tincseidre, amit nem kell kimosni, mert ennek van ideje maximálisan beszívódni a hajszálakba, puhábbá és fényesebbé téve azokat. Ráadásul a hajban maradó kence súlya le is húzza egy kicsit a szálakat, melyek tömege ettől egyneműbbé válik.

Ne szárítsd meleg levegővel!

Bár a hajsütővas és a hajvasaló némileg javíthat a frizura összképén, a hajszárító nem ajánlott, vagy csak abban az esetben, ha hideg levegővel fújod a tincseket. A közvetlen hő helyett inkább hagyd, hogy magától megszáradjon a hajad, annak megzabolázása érdekében pedig vagy tekerd fel az egészet néhány nagy csavaróra még vizesen, vagy fond be egyszerű hármas fonással a tarkódtól kiindulva, amíg megszárad!

Ilyen fésűt használj!

A műanyag vagy fém, sűrű fogú fésűk csak eltörik, valamint tovább gubancolják az egyébként is rakoncátlan hajat. Az erős, vastag szálú hajzuhatagot legjobb, ha ritka fogú, fából készült fésűvel szántod, óvatosan, semmiképp sem tépő mozdulatokkal! Már a megfelelő fésű beszerzésekor látható különbséget fogsz tapasztalni a frizurádon az eddigiekhez képest.

  • Megosztás:
hirdetés