Ha a tökéletes tusvonalról esik szó, első körben a határozott és lendületes vonalvezetést szokták kiemelni, mondván, hogy ettől lesz igazán szép és egyenletes a kontúr.

Azonban még a gyakorlott sminkes kéznek is sokszor nehezére esik szépen ívelt, egyforma vonalat húzni mindkét szemen.

A tökéletes tusvonal titka

Szerencsére létezik egy nagyon egyszerű megoldás a probléma kiküszöbölésére: tegyél egy kanalat úgy a szempilláid tövébe, hogy végigkövesse a szemhéj alsó vonalát, majd ez alapján húzd meg a kontúrt! A kanál nem hagyja, hogy elmaszatolódjon a festé,k és tényleg segít precízen megrajzolni a vonalat.

Esetleg, ha még csábítóbb tekintetet szeretnél, úgy is csinálhatod, hogy picit elmozdítod a kanál tetejét, és félúttól húzol még egy vonalat, a köztes részt pedig kitöltöd tusfestékkel.

A kanál egyébként akkor is praktikus társad lehet, ha a szempillaspirál mindig felragad a szemhéjadra. Ha beilleszted az evőeszközt a szempillák mögé, és így húzod át rajtuk a kefét, máris kiküszöbölheted, hogy a festék elkenődjön.

Hosszú és dús szempillák

Ahogyan arról már korábban írtunk, a babahintőpor segítségével nagyon egyszerűen megnövelhető a szempillák hossza és dússága. Érdemes ezt a praktikát is kipróbálni.

  • Megosztás:
hirdetés