A túró, ha nem is univerzális csodaszer, sok mindenre használható arcpakolások alapanyagaként. Felfrissíti a bőrt a benne lévő tejsavaknak köszönhetően, melyek leoldják az elhalt hámsejteket, csökkentik az apróbb ráncokat, és hidratáló hatásuk is van. De nem mindegy azonban, milyen problémára hogyan használod. 

Túrós arcpakolások

Hasonlóan a joghurthoz elsősorban tisztításra való, éppen ezért muzsikál nagyon jól a mézzel, ami szintén erre való, és nem hidratálásra, ahogyan azt sok helyen olvasni lehet. A túró és a méz keveréke mindenféle bőrtípusra jó lehet, mert azon túl, hogy eltünteti az elhalt hámsejteket, a méznek köszönhetően mélyen megtisztítja a bőrt. Aknéra azonban inkább ne használj túrót, a fertőzött bőrnek nem igazán tesz jót a tejtermék, de a sima, zsíros bőrrel csodát tehet.

Száraz bőrre is használhatod, hiszen nincs benne szárító hatású anyag. Ha táplálni szeretnéd a bőrt, nem pedig tisztítani, akkor turmixold össze a túrót tejszínnel és banánnal egy-egy arányban. Mindkét pakolást a megtisztított bőrre vidd fel, és 15 perc múltán mosd le, majd hidratálj.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés