Ha azon töröd a fejed, hogy tetoválást készíttetsz, és már meg is van a minta, amiről tudod, hogy nem fogod megbánni, nincs más hátra, mint felkészülni.

A következő dolgokra mindenképp gondolj az időpont előtt egy-két nappal, így csökkentheted a varrással járó kellemetlenségeket!

Pihenj!

Az embernek sokkal kisebb a fájdalomtűrése, ha kialvatlan, ezért tegyél róla, hogy a tetováltatást megelőző éjszakán hosszú és pihentető alvásban legyen részed! Az időpont előtt egy nappal lehetőleg már ne csinálj semmi megerőltetőt, és úgy érkezz a szalonba, hogy kipihent és éber vagy.

Egyél, igyál!

Mielőtt tetováltatni mész, egyél bőségesen, különben szédülhetsz, rosszul lehetsz. Fogyassz vitaminban gazdag táplálékokat, de csak az időpont előtt két órával – később már ne, mert hányingered lehet. A folyadékpótlásra is figyelj, igyál vizet, és érdemes valamilyen magas cukortartalmú üdítőt is magaddal vinned, amit kortyolgathatsz a tetoválás közben is. Az ezzel szerzett energia segít kibírni a fájdalmat. Alkoholt azonban szigorúan tilos fogyasztani!

Borotválkozz!

Mindegy, hova tetováltatsz, ha nem is szőrös, valószínűleg pihés a terület, ezért nem árt rajta átmenni borotvával, mielőtt elindulsz a szalonba. Ne ess kétségbe akkor sem, ha elfelejtetted, mert a legtöbb tetováló tart borotvát, amivel le tudja szedni a szálakat, de, ha erősen szőrös testrészre szeretnél varratni, megköveteli az illem, hogy magad gondoskodj a szőrtelenítésről.

  • Megosztás: