Egy szépen formázott szemöldök nagyban befolyásolja az arckifejezésedet, hiszen megnyitja a tekintetet, ellenben egy túl sűrűre, vastagra hagyott igencsak komorrá tehet. Lássuk, hogyan néz ki a szemöldökszedés művelete egyszerűen, lépésről lépésre!

A szemöldök szedését lehetőleg lefekvés előtti időpontra tedd, így a bőröd éjszaka regenerálódik, az esetlegesen fellépő pirosság pedig reggelre eltűnik. Amennyiben a bőröd különösen érzékeny, a művelet után jégkockával is átdörzsölheted, segítségével a szedés okozta kellemetlen érzés hatásosan csillapítható.

Így távolítsd el a szálakat!

Egy kis szemöldökkefe segítségével fésüld át a szemöldököd, ezáltal kialakíthatod az alakját, és a kósza szálak is rögtön feltűnnek. Az alapforma a belső szemzugtól kifelé haladva kétharmad részben felfelé ível, míg egyharmad részben lefelé húzódik. A legszélesebb pont az orrtőnél található, ettől kifelé haladva egyre vékonyodik a szemöldök. A legjobb, ha a szedést is ilyen irányban, tehát bentről kifelé haladva végzed. A bőrödet ujjaiddal mindig enyhén feszítsd meg, majd a növekedéssel megegyező irányban távolítsd el a felesleges szálakat.

A tökéletes forma

Bizonytalanság esetén a következő módszer segít, hogy semmiképpen se ess a túlszedés hibájába. Helyezz egy ceruzát vagy hurkapálcikát az orrcimpád mellé függőlegesen, majd egy fehér ceruza segítségével jelöld be, hogy hol kezdődjön a szemöldököd. Az orrcimpától a szem külső sarkának irányába tartó ceruza pedig megmutatja, hogy hol végződjön a szemöldököd hossza. A legmagasabb pontot úgy kapod meg, ha az orrcimpától a szembogarad irányába, közvetlenül mellé tartod a ceruzát.

A három pontot összekötve megkapod az ideális formát, így nincs más dolgod, mint a – fehér vonalra eső, valamint azon kilógó – szálakat eltávolítani. Fontos, hogy ezt mindig az alsó részeken tedd meg, a fentiekhez ne nagyon nyúlj, továbbá mindig csak szálanként haladj. Vannak olyan szőrszálak, melyek egyszerűen csak túl hosszúra nőttek, ezeken egy kis ollóval tudsz segíteni.

Amennyiben elégedett vagy a szemöldököd sűrűségével, sminkeléskor elég egy átlátszó szemöldökformázó zselé, míg hézagpótlás esetén számtalan szemöldökceruza közül válogathatsz. Utóbbi használatakor mindig rövid vonalak húzásával kövesd a szálak növekedési irányát, így elkerülhető a természetellenes végeredmény.

  • Megosztás:
hirdetés