A kifutók tavaszi előrejelzései szerint az idei meleg szezonban is divatos lesz a vörös rúzs, sőt, a vidám poppy red árnyalat mellett a naranccsal, pinkkel és fuksziával kevert, piros tónusok is feltűnnek a sminkkollekciókban. A Rochas, a Prada, az Akris, valamint Paul Smith és Naeem Khan bemutatóján a vörös valamely világos vagy mély árnyalatában pompázó ajkak uralták a nagyon finom, szinte leheletnyi sminkeket. Ebből is kitűnik, hogy már nem a drámai hatást hajszolják a sminkmesterek, hanem sokkal inkább az arc élénkítésére kerül a hangsúly: így a vörös rúzs leginkább a natúr, friss, pasztelles sminkek kiegészítője lehet.

Ha sikerül eltalálnod a megfelelő árnyalatot, a piros rúzs nemcsak az arcod éke lehet, hanem elevenné, vibrálóvá varázsolhatja a bőröd, és ragyogóvá teheti a tekinteted. Ám a profi hatás nem csupán a színválasztáson múlik: az egyszerű, jól ismert mozdulattal felvitt vörös rúzs ugyanis nem biztos, hogy tartósan megőrzi szépségét.

A divatbemutatókon szorgoskodó sminkmesterek számos technikát alkalmaznak a precíz, tökéletes eredményért, hogy a piros ajkak csábítóan telt és energikus hatást keltsenek, illetve ne maszatolódjon el rajtuk a rúzsréteg, és sokáig megőrizzék élénk színüket. Íme, a legjobb tippek a backstage-ből!

  • Megosztás:
hirdetés