Év végén a legtöbben mosogatórongyhoz hasonlítunk, nem elég, hogy ronda, szürke, nyálkás idő van, de a legtöbb munkahelyen ilyenkor a legnagyobb a hajtás – esténként az ember eljárogat a barátaival, vagy vállalati karácsonyon ünnepel, az ajándékvadászatról, takarításról már nem is beszélve. Mindenesetre nem ez az év legpihentetőbb időszaka, ami bizony, az arcon is meglátszik. Mivel senki nem akarja azt hallgatni a vendégségek ideje alatt, hogy egy kicsit mintha nyúzott volna, jobb egy kicsit rendbe szedni az arcbőrt.

Gyorssegély a konyhából

A legutolsó, amire idő lesz, az a kozmetikus, így aztán jó, ha otthon össze tudsz kutyulni valamit, ami felfrissíti az arcbőrt. Szerencsére az egyik legjobb feszesítő, a kollagénben dús tojásfehérje minden háztartásban megtalálható. Verd fel egy kevés citromlével, majd óvatosan forgasd össze olívaolajjal, és máris kész a feszesítő, hidratáló pakolás. 15 perc bőven elég, hogy újjáélessze a bőrt.

Mielőtt felvinnéd a bőrre, szabadulj meg a sminktől, és radírozd át az arcot. Ha nincs otthon külön erre való termék, akkor vess be egy puhább fogkefét, óvatosan, de alaposan végigdörzsölve vele az arcot. Cukrot is összekeverhetsz egy kis vízzel, csak arra ügyelj, hogy ne legyenek túl nagyok a szemcsék, és ezzel masszírozd át az arcot.

Ma már sok helyen kapható avokádó, melynek gyümölcshúsa tele van értékes E-vitaminnal, és a legegyszerűbb pakolás, hiszen csak szét kell nyomkodni villával, majd felvinni az arcra.

  • Megosztás:
hirdetés