Télen biztos, hogy mindenkinél előkerülnek a testápolók valamilyen formában. Ilyenkor jobb, ha a tusfürdő is rendelkezik bőrpuhító, ápoló hatással, az extra száraz hámrétegre pedig ideálisak a finom testvajak és testjoghurtok. Ünnepi kiadásokat teszteltünk, melyek varázslatos illattal kényeztetnek, és természetes összetevőkkel táplálják a száraz bőrt. Eláruljuk, mennyire váltak be száraz bőrön!

hirdetés

Őszintén szólva, ha az arcápolásról van szó, bármennyi időt képes vagyok a tükör előtt pepecselni. A testápolásnál már kevésbé vagyok ilyen lelkes. Pedig főleg az őszi-téli időszakban a bőröm rendkívül szárazzá tud válni, és ekcémára is hajlamos. Mégis, akármilyen testápolót használok, sokszor elbliccelem a használatát. Csak akkor nyúlok felé, amikor már nagyon muszáj.

Mivel kifejezetten hajlamos vagyok megfeledkezni a bőrápolásról, kíváncsian próbáltam ki a The Body Shop néhány új, ünnepi termékét. Kifejezetten olyan kencéket teszteltem, amiktől azt reméltem, jelentős változást fognak hozni testápolási rutinomban.

Ezért választottam a Kindness & Pears tusfürdőt, a Love & Plums testvajat és a Joy & Jasmine testjoghurtot. Mindegyik azonnal levett illatával a lábamról, és szinte alig vártam az aznapi zuhanyzást, hogy végre kipróbálhassam, mit is tudnak a termékek. Mellékesen megjegyzem, hogy a márkától sem tusfürdőt, sem testjoghurtot vagy testvajat nem próbáltam még, így teljesen új volt számomra az élmény.

Mennyei illatok a fürdőszobában

A tusfürdő körtés, édes, gyümölcsös illata szinte azonnal belepte a fürdőszobát, és bizony kissé a karácsonyi hangulatomat is meghozta. Jóval több időt töltöttem a víz alatt, mint korábban, valóban kikapcsolt, és már a csap elzárásával vártam a következő fürdés alkalmát. A termék tiszta és ápolt bőrt ígér, amit be is váltott. Ám manapság már a megfelelő tisztítás alapelvárás a tusfürdőknél, így úgy gondolom, illatuk és bőrre gyakorolt hatásuk a legfontosabb tényező.

Két-három hétig úgy teszteltem a terméket, hogy a testápolókat direkt elhagytam mellőle, hogy megfigyeljem, önmagában milyen hatással van a bőrömre. Nos, azt kell mondjam, semmi extra ápolást nem éreztem, de ezért csodálatos illata kárpótolt. A bőrápolás oroszlánrészét úgyis a testápolóknak kell elvégezni.

Az ünnepi testápolók tesztje

Először az indiaijázmin-kivonattal, narancsvirággal és rózsaaromával gazdagított testjoghurtot próbáltam ki. Az összes illat közül – habár mindegyik mennyei – ez tetszett a legjobban, mivel könnyed, megnyugtató, de mégis frissítő illata van. Viszont a testvajjal ellentétben ezt normál bőrre ajánlják, az én bőröm pedig az ősz beköszöntével sokkal inkább száraz, mint normál. Könnyed állaga miatt hamar és könnyen el lehetett oszlatni, ami nálam hatalmas pluszpont, mivel nem szeretek a testápolókkal vacakolni. A bőröm másnap reggel is puha volt tőle, illata pedig megmaradt, de persze a nap folyamán elillant.

Mivel ritkán kenem magam testápolóval, meglepően tapasztaltam, mennyire intenzív az illata, főleg felkenés után. Valakit ez talán zavar, de engem egyáltalán nem. Ezért is jár a piros pont, de a hidratálás még nem az igazi a száraz bőrömnek.

Mit tud a száraz bőrre való testvaj?

Az igazán ünnepi, szilvás testvajtól vártam a legtöbb táplálást, mivel ez a leírás szerint normál és száraz bőrtípusra való. A tesztelés ősz közepén zajlott, ekkor már a karomon elő-előbújik egy-egy folt ekcéma. Persze nem tudni, hogy a rendszeres hidratálás vagy a konkrét termékek okozták-e, de a cikk írásának idején, november közepén még híre-hamva sincs az ilyenkor már javában esedékes ekcémának.

A testvaj leírása 96 órás hidratáltságot jelent, amit nem szándékoztam fürdés nélkül eltölteni, így csak annyit mondhatok, hogy másnap, tusoláskor érezhető volt az előző este felkent testvaj jelenléte a bőrömön. Ennek állaga egyébként jóval sűrűbb, mint a joghurtos verziónak, de szerencsére nem annyira tömör, hogy probléma lenne eloszlatni.

 

A fent említett termékek ünnepi, limitált kiadások, így ha valamelyiket ki szeretnéd próbálni, ne várj vele sokáig!

A termékek mind vegánok, és természetes összetevőkből készültek, ami számomra szintén fontos. A kencék mindegyike csodálatos illatot áraszt, ez tetszik bennük a legjobban. Ha extra száraz bőröd van, én erősebb, gazdagabb hatóanyagokat tartalmazó krémeket ajánlanék. De ha normál vagy kissé száraz, hidratálása szoruló bőröd van, mindenképp érdemes kipróbálnod ezeket a termékeket, hiszen valóban úgy érzed tőlük magadat, mintha kényeztetnének, és ezáltal kikapcsolódsz. És talán te is jobban fogod várni miattuk az esti rutint!

 

Képek: Getty Images.

Képek a cikkben: TheBodyShop. 

  • Megosztás:
hirdetés