A testradírozás ugyanúgy hozzátartozik a szépségápoláshoz, mint a hajmosás. Az elhalt hámsejteket ugyanis időről időre el kell távolítani ahhoz, hogy a bőr egészséges és üde színben pompázzon tovább.

Persze nem mindegy, hogyan és milyen gyakorisággal fogsz neki a műveletnek: ha nem jól használod, a testradír könnyen érzékennyé teheti a bőrödet!

Így használd a testradírt!

A bőr megújulása nagyjából havonta következik be, vagyis testradírt háromhetente-havonta egyszer érdemes használni. Ennél gyakoribb dörzsölgetés esetén elkoptathatod a frissen megjelent bőrt, ami azon túl, hogy esetleg hámlással, kipirosodással járhat, a nyári barnaságot is könnyen eltüntetheti.

Az elhalt hámsejteket azonban ilyen időintervallumban már-már kötelező eltávolítani, hiszen ahhoz, hogy a bőr sokáig feszes és fiatal maradjon, szüksége van arra, hogy meg tudjon újulni. Nem beszélve arról, hogy a tápanyagok könnyebben bejutnak a bőrbe akkor, ha nem zárják el az útjukat a már megöregedett sejtek.

Testradír házilag

Bár már mi is nagyon sok testradírváltozatot mutattunk be – például kókuszosat, mandulaolajosat  -, az a legegyszerűbb, ha egy kis olívaolajat keversz össze tengeri sóval vagy cukorral, és ezt dörzsölöd óvatos, körkörös mozdulatokkal a bőrödbe. Utána nem érdemes már mosakodni, csak langyos vízzel leöblíteni a masszát.

  • Megosztás:
hirdetés