Bizonyos kozmetikumokat újra lehet hasznosítani, ha még nem romlottak meg, de már nincsen szükséged rájuk – ilyen a testápoló is.

Íme, három dolog, amire bármikor elhasználhatod a feleslegessé vált, de még jó testápolót!

Körömápolás

Ha száraz, és könnyen törik a körmöd, valamint a körülötte lévő bőr gyakran felszakad, kireped és kisebesedik, nem árt körömápoló olajat használnod. Ha viszont nem akarsz erre is külön költeni, vagy azonnali megoldásra vágysz, fogd a testápolót, és alaposan masszírozd be vele minden körmödet és a körmök környékét. Ezt naponta többször is megismételheted, és az ujjhegyeid hamar rendbe jönnek majd.

Ha rázol

Bizonyos ruhadarabok, különösen a műszálas anyagok súrlódása következtében sztatikus feltöltődés jön létre. Ilyenkor, ha hozzáérsz valakihez vagy valamihez, egy kisebb áramütést tapasztalsz, ami nem kellemes érzés. Ezt is megelőzheted a testápolóval: figyeld meg, melyik ruhádban töltődsz fel, majd, mielőtt viselnéd, oszlass el egy kis krémet a tenyereid között, és dörzsöld át vele az anyagot!

Más kencékhez

A feleslegessé vált testápolót nem érdemes őrizgetni, amíg lejár. Inkább készíts belőle más kozmetikumokat – ez költséghatékony is, ráadásul te állítod össze, így csökkented az ismeretlen összetevők számát is. Tengeri sóval elkeverve remek testradír válik belőle, a testápolóval készült folyékony alapozó receptjéért pedig kattints ide!

  • Megosztás:
hirdetés