A koreai arcápolási rutin fontos részét képezik a szövetfátyol maszkok, melyek nálunk is egyre népszerűbbek. A soklépéses procedúra kedvelt eleméről most elég csúnya dolgok derültek ki, legalábbis egy részükről. A racked.com egy a Redditen olvasott bejegyzésből indult el, mely arról szól, hogy sok szövetmaszkot nem éppen higiénikus körülmények közt csomagolnak.

Botrány Koreában

A koreai kozmetikai ipar elképesztően gyorsan fejlődik, és nagyon nagy pénzek mozognak az iparágban az ázsiai országban, ezért igen érzékenyen érintheti a piaci szereplőket, hogy kiderült, egyes szövetmaszkokat otthon csomagolnak, és egy kicsit sem figyelnek a tisztaságra. A magazinnak egy bennfentes mondta el, hogy ezeket a maszkokat előbb összehajtogatják, majd a csomagba teszik, a hatóanyaggal teli gélt pedig csak ezután töltik bele. A hajtogatást pedig kiadták. Van, aki ennek köszönhetően apró bogarakat vagy hajszálat talált a megrendelt termékben, de kiderült, hogy közvetlenül a maszkok mellett dohányoznak is. Abba is érdemes belegondolni, hogy a félig becsomagolt termékek hogy utaztak a gyártóhoz, aki csak később zárta le a zacskót.

A szeptember elején kirobbant hír kínosan érintheti a nagyobb gyártókat is, akik nem garázsmódszerekkel dolgoznak, hanem ellenőrzött, gépesített környezetben, de a nyugati vásárlók könnyen egy kalap alá vehetik őket a kis cégekkel, hiába biztonságosak.

  • Megosztás:
hirdetés