Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor gyulladt és sokszor égő viszketéssel, valamint fájdalommal járó szőrtüszők lepik el az intim vonalat. Ennek okát nem a higiénia hiányában kell keresni, sokkal inkább az előkészületek elnagyolásában.

Sok hölgy – függetlenül attól, hogy milyen szőrtelenítési módszerben hisz – nem igazán készíti fel a bőrét a szőrszálak eltávolítására, ami jobb esetben csupán csak szőrbenövéssel, rosszabb esetben gyulladással is jár.

Ha eddig te sem fordítottál különösebb figyelmet az előkészületekre, akkor jobb, ha változtatsz a szokásodon, mert így sok kellemetlen perctől megkímélheted magad. A szép, sima intim fazon titka a következő bőrradírban rejlik.

Bőrradír szőrtüszőgyulladás ellen

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál E-vitamin-olaj
  • 1 szelet citrom
  • fél csésze extra szűz kókuszolaj
  • fél csésze durva tengeri só

Az E-vitamin-olajat, a kókuszolajat, a citromszeletet és a sót turmixold össze. Akkor jó az állaga, ha a citrom már nem darabos benne. Langyos vízzel töröld át az intim részeidet, majd a bőrradírral óvatosan dörzsöld át a felületet. Így az elhalt hámsejtek elpusztulnak, a bőr pedig felpuhul, és sokkal egyszerűbb lesz a szőrszálak eltávolítása. Ezután töröld szárazra a bőrödet, és csak azután kezdj neki a szőrtelenítésnek.

A kókuszolaj és az E-vitamin kifejezetten nyugtatja és regenerálja a bőrt, ezért is hatásos a szőrtelenítés előtt használni őket.

  • Megosztás:
hirdetés