A természet őszi ajándékát, azaz a szőlőt már a 17. században, a Napkirályként is ismert XIV. Lajos udvarában is használták, mint ifjúságőrző elixírt, de a mai luxuskozmetikumoknak is sokszor képezi alapanyagát a fürtös gyümölcs.

Mindez nem véletlen, a szőlőben található polifenol ugyanis kiváló antioxidáns, mely remekül felveszi a harcot a szabadgyökökkel: utóbbiak elsődleges kiváltó okai a bőr megereszkedésének, a kollagénszerkezet rugalmatlanná válásának. A szőlő mindemellett azért is praktikus, mert rendkívül magas a víztartalma, így a hideg időtől szárazzá vált bőrt is hidratálja.

Szőlős pakolásunkat nem csak az arcápolásban, hanem a nyak és dekoltázs ránctalanítása érdekében is bevetheted!

Szőlős arc- és dekoltázspakolás

Hozzávalók:

  • 10-15 szem szőlő
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 evőkanál zabkorpa

A szőlőszemeket egy szitán passzírozd át, hogy csak a gyümölcshús kerüljön a pakolásba. Add hozzá a joghurtot – lehet, hogy a két evőkanálnál kevesebb is elég lesz, attól függ, mennyire leveses a szőlő -, illetve a zabkorpát is, majd keverd alaposan össze.

A megtisztított arcbőrre, nyakra és a dekoltázs területére vidd fel a pakolást és teríts a területre egy gézlapot, nehogy a ruhádon landoljon a természetes maszk. Hagyd hatni 15 percig, majd langyos vízzel öblítsd le az arcod. Végül a hidratálásról se feledkezz meg!

  • Megosztás:
hirdetés