Manapság nagyon kevés nő születik természetes szőke hajjal, vagyis a legtöbbek, akik ilyen hajszínt viselnek, a fodrász közreműködésének köszönhetik tincseiket. Ám a szépségnek sajnos ára van, a szőkítés könnyen tönkreteheti a hajat.

A hidrogén-peroxid egy elég erős és agresszív vegyület, ami, bár valóban segít még a legsötétebb árnyalatú hajat is kivilágosítani, nagyon veszélyes anyag, könnyen károsítja annak szerkezetét, kiváltképp akkor, ha valaki huzamosabb ideig, például évekig szőkítteti a haját. Emiatt különösen fontos, hogy a szőkére világosított haj megkapja a neki járó különleges ápolást.

Használj balzsamot!

A balzsam nem csupán úri flanc, tényleg segíthet abban, hogy a hajad újra egészségessé és fényessé váljon. Ehhez azonban nem elég, ha időnként, mondjuk havi egy alkalommal rákened a tincseidre, hanem minden egyes hajmosás alkalmával használni kell. Vannak kifejezetten szőkített hajra specializálódott termékek, melyek javítják a haj szerkezetét, lehetőség szerint ilyet válassz.

Hajvégápoló olajok

A nagymértékű roncsolódást – az ollón kívül – a hajvégápoló olajokkal lehet többé-kevésbé helyrehozni. Ezek tulajdonképpen olyan magas koncentrációjú szérumok, melyek beépülnek a haj szerkezetébe, így a legmélyebb régiókban kezdik meg kifejteni hatásukat. Töredezés és szálkássá váló haj esetén ez a legjobb mentsvár.

Pakolást a hajnak

Nem csupán az arcbőrt, néha a fejbőrt és a hajszálakat is érdemes pakolással kényeztetni, hogy a tápanyagok a fejbőrbe épülve fejtsék ki jótékony hatásukat. Bár nagyon sok előre gyártott bolti hajpakolás között lehet válogatni, az a legjobb, ha házilag kutyult kencékkel próbálkozol, ezek sokkal több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Például a következő majonézes pakolás ápolja és hidratálja a sérült hajszálakat és a töredezett hajvégeket, sőt, még a fejbőrt is felfrissíti.

  • Megosztás:
hirdetés