A szkvalán roppant egyszerűen beépíthető a mindennapi bőrápolási rutinba, rendszeres használata látványos javulást eredményezhet a bőr állapotában.

hirdetés

A szkvalán használata számos előnnyel jár a bőr számára. Simítja a finomabb ráncokat, fokozza a bőr hidratáltságát és javítja textúráját, rugalmasságát.

A szkvalán használata számos előnnyel jár: hatása fokozatosan jelentkezik

A szkvalán egy rendkívül sokoldalú és bőrbarát összetevő, melynek használatával hidratáltabb, rugalmasabb és egészségesebb bőrképet érhetsz el. A megfelelő bőrápolási rutinba illesztve a szkvalán segít maximalizálni a bőr önregeneráló folyamatait.

Kép: Getty Images.

 

A szkvalán könnyű textúrája miatt gyorsan felszívódik, és nem hagy zsíros érzetet a bőrön. Minden bőrtípusra alkalmas, beleértve a zsírosat és érzékenyet is. Segíthet csökkenteni a bőrpírt és az irritációt.

A növényi eredetű szkvalán előállítása környezetbarátabb és fenntarthatóbb, mint az állati eredetű szkvalén. Általában tisztább és jobban tolerálható a bőr számára. Az olívaolajból kinyert hatóanyag az egyik leggyakoribb és legelterjedtebb forma. Az olívaolaj bőségesen tartalmaz szkvalént, amelyet hidrogénezéssel szkvalánná alakítanak.

Cukornádból is előállítanak szkvalánt, különösen fenntartható forrásként népszerű. A cukornád feldolgozása során keletkező melléktermékeket használják fel, de rizskorpából ugyancsak ki tudják nyerni a szkvalánt.

A szkvalán egy rendkívül sokoldalú és bőrbarát összetevő, amelynek használata roppant egyszerű, hiszen számos más bőrápolási hatóanyaggal kombinálható.

Hialuronsav

Mindkét összetevő hidratáló hatású, és együtt használva maximálisan fokozzák a bőr nedvességtartalmát. A szkvalán segít benntartani a hialuronsavat a bőrben, ami pedig sok vizet képes megkötni, ezáltal hatékonyabb és hosszabb ideig kitart a hidratálás.

Kép: Getty Images.

 

Retinol

A szkvalán segít csökkenteni a retinol irritációját és javítja a bőr toleranciáját. Együtt használva ezek az összetevők hatékonyan küzdenek az öregedés jelei ellen.

C-vitamin

A növényi eredetű hatóanyag fokozza a C-vitamin stabilitását és hatóerejét. A C-vitamin antioxidáns hatású, a szkvalánnal kombinálva javítja a bőr ragyogását és tónusának egyenletességét.

Kép: Getty Images.

 

Niacinamid

Mindkét összetevő nyugtató és bőrvédő hatású, külön-külön és együttesen is csökkentik a gyulladást, illetve a bőrpírt. Együtt használva javítják a bőr textúráját és tónusát.

Peptidek

A szkvalán segíti a peptidek felszívódását és hatékonyságát, ha kollagéntermelést serkentő peptidekről van szó, együttes erővel fokozzák a bőr rugalmasságát és feszességét.

A szkvalánt megtalálhatod a hidratálókrémek, szérumok, arcmaszkok összetevői között is.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés