Az újévi fogadalmak előre vihetik az embert, fókuszt adnak az életének, persze csak akkor, ha jól választotta ki az elérendő célt. Az, hogy idén többet járok edzeni január 1-től vagy, hogy lefogyok áprilisra jól hangzanak, de túl általánosak. Érdemes pontosan megtervezni, hogy mit mikor csinál az ember, úgy a kudarc esélye is sokkal kisebb.

És hogy január 4-e van? Igen, de ki az, aki az év első hétvégéjét szigorúan vette? Valószínűleg csak kevesen. Szépségsite-ként mi abban segítünk, hogy rendbetedd a bőrödet, és ez egyáltalán nem kis vállalás, hiszen minden meglátszik rajta.

Cseréld ki a bőröd!

Kezdd a bőrszépítő kúrát olyan alapvetésekkel, hogy elhatározod, hogy minden reggel és este megtisztítod a bőrödet a megfelelő, kíméletes, alkoholmentes termékekkel és hidratálod. Ha eddig nem tetted, vagy gyakran elbliccelted, már ez is hihetetlen változást okoz. Kezdj el hámlasztót használni, ezekről itt írtunk. Vásárlásnál ne az illatra és a csomagolásra koncentrálj, hanem az összetevőkre. Hetente kétszer tegyél fel pakolást, és találd meg a bőrödnek megfelelő szérumot.

A fentiek sokat számítanak, de ha igazán szeretnél jót tenni a bőröddel, akkor odabentre is figyelned kell. Add meg a kezdőlökést egy cukordetox-diétával, melyhez itt találsz segítséget. Étrendedből ezután sokkal könnyebb lesz kiszorítani a finomított szénhidrátokat, melyek nagyon rosszat tesznek a bőrnek.

Egyél minél több bőrszépítő ételt: sötétzöld leveles zöldségeket, gránátalmát, áfonyát, lazacot és ne feledkezz meg a C-vitaminról sem, mely nagyon fontos a kollagéntermeléshez. Napi egy szépítő turmix is sokat számít.

A heti alkoholadagod maximum két egység a legyen, vizet viszont bőven fogyassz. Sajnos a cigarettáról is fontos lenne lemondani, de annyival szebb lesz a bőröd, hogy megéri, még ha nehéz is.

Menj el hetente szaunázni, és ne feledkezz meg arról sem, hogy a rendszeres testmozgásnak, hetente minimum kétszer-háromszor egy óra, milyen bőrszépítő ereje van, ahogyan az alvásnak is. Lehetőleg hét óránál kevesebbet ne aludj, csak esetenként.

Ha a fentieket betartod, január végére nemcsak ragyogni fogsz, de jónéhány kilótól is megszabadulhatsz. Utána már abba sem akarod hagyni az új életmódot.

  • Megosztás:
hirdetés